IMMO blog Beste maand op je huis te verkopen

Wat is de beste maand om je huis te verkopen?

Je zou het in eerste instantie misschien niet verwachten, maar de maand waarin jij je huis verkoopt kan aardig wat verschil teweegbrengen in de prijs die je krijgt voor de woning. Kan je jouw woning nu het beste verkopen in de maand augustus, wanneer het lekker weer is? Of is het toch verstandiger om jouw woning in de frissere maanden te koop te zetten zoals in januari? In dit artikel zullen we jou verlossen van dit vraagstuk, we laten namelijk zien wat de beste maand is om jouw huis te verkopen.

Veel verschillende opvattingen

Een hoop makelaars hebben wel een bepaald ander standpunt als het aankomt op het verkopen van een bepaalde woning in Nederland. Hieronder zullen we jou enkele handige maanden laten zien die geschikt zijn voor de verkoop van jouw woning. Een hoop makelaars zijn het er mee eens dat het het beste is om de woning te koop te zetten in een van de lentemaanden. Hier zit een eenvoudige reden achter, in deze periode van het jaar is het licht in je woning namelijk het mooist. De lichtinval speelt natuurlijk een erg belangrijke rol wanneer jij je woning te koop wilt zetten, hierdoor moet je hier wel wat aandacht aan besteden. Als we vragen aan de makelaars wat de beste maand is om de woning te verkopen dan zeggen de meeste de maand april.

Een groot voordeel van de verkoop in de lente is dat de tuin voorzien zal zijn van een mooie uitstraling. Wil je jouw tuin in de winter te koop zetten dan krijg je vaak te maken met veel sneeuw, dit staat natuurlijk niet mooi op de foto’s. Mocht je dan ook een woning hebben met een tuin dan is het maken van goede foto’s in de tuin in de lente echt wel zo makkelijker, de bloemetjes liggen er dan toch wat mooier bij.

Deze maanden vermijden

Nu zijn er ook enkele manden die je echt ten alle tijden moet voorkomen wil je jouw woning te koop aanbieden op de huizenmarkt. Zo moet je nooit een huis te koop zetten in de zomerperiode rondom de zomervakanties, vrijwel niemand is dan op zoek naar een nieuwe woning. Dit is ook het geval voor de winter, hierin is de vraag nu eenmaal erg laag. Ga dus pas de woningmarkt op als de mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Als je jouw woning wilt verkopen dan kan je dus het beste even wachten totdat de lente is aangebroken. Dit is de periode waarin er een hele hoop mensen zijn die op zoek zijn naar een nieuwe woning om in te trekken. Ook kan je nog eens heel mooie foto’s maken voor op de website. Ook zullen de mensen die over de vloer komen bij de bezichtiging onder de indruk zijn van de lichtinval in het pand.