IMMO Blogberichten Makelaar

Waarom zou je een makelaar inschakelen om je huis te verkopen

 

Mensen die hun huis willen verkopen komen vaak bij een makelaar terecht. Dit is dan ook echt de partij waar je bij terecht kunt voor de verkoop van een bepaalde woning. wellicht sta jij ook op het punt om je woning te verkopen maar weet je niet wat de voordelen zijn van de makelaar. Als dit klopt dan raden wij je zeker aan om even door te lezen. In dit artikel laten wij je zien waarom een makelaar inschakelen zo verstandig is.

 

De verkoop verloopt op een eerlijke manier

Hoewel niet alle makelaars in onroerend goed lid zijn van de Makelaarsvereniging, gaan degenen die wel lid zijn van deze groep akkoord om zich te houden aan een ethische code. Die code bepaalt in wezen dat de makelaars eerlijk omgaan met alle partijen van een transactie. Volgens de code is de makelaar verplicht om de belangen van de klant boven zijn eigen belangen te stellen. Hij of zij is ook verplicht om volledige openheid van zaken te geven over de problemen met een woning en waarheidsgetrouw te zijn bij de verkoop of aankoop. De ethische code moet echt worden nageleefd. Anders kunnen er namelijk zware sancties volgen, hier kan je denken aan een boete of aan een schorsing van de vereniging voor een jaar. Hierdoor weet je zeker dat je een eerlijke verkoop zult realiseren.

 

De opbrengst van de woning is optimaal

De meeste makelaars kunnen een prijs vaststellen voor een huis zodra ze door de deur lopen. Als ze veel ervaring hebben in een markt, weten ze ook hoe goed een buurt zijn waarde behoudt. Terwijl iedereen een paar minuten online kan besteden en informatie over de verkoop van vergelijkbare huizen kan opzoeken hebben makelaars de ervaring om te weten of een specifiek huis is te duur of juist te laag geprijsd is. In het beste geval zal je hierdoor in staat zijn om meer te krijgen voor jouw huis ten tijde van de verkoop.

 

Het papierwerk is altijd in orde

Als je ooit een huis hebt gekocht, heb je waarschijnlijk ergens een volle plank staan in huis die gewijd is aan de documenten die bij de transactie betrokken waren. Deze bevatten waarschijnlijk het schriftelijke bod, het schriftelijke en ondertekende tegenbod, de kleine details (zoals specifieke reparaties) en wat er precies wel en niet in de verkoop is opgenomen. Het papierwerk kan vermoeiend zijn. Dit is dan ook waar een goede makelaar jou kan helpen. Vaak zijn de makelaars in staat om alles voor je uit handen te nemen. De makelaars kunnen hierdoor een hoop tijd en moeite besparen voor de verkoop. De kans op het missen van iets kleins, zoals het niet ondertekenen van een bladzijde of het niet aanvinken van een vakje zal aanzienlijk dalen wanneer je werkt met iemand die het papierwerk van binnen en buiten kent.