IMMO blog Een dure of goedkope makelaar

Een dure of goedkope makelaar?

Wanneer je op zoek gaat naar een makelaar voor jouw woning dan zal je al snel voor de keuze komen te staan of je kiest voor een dure of een goedkope makelaar. Er zijn echt heel wat verschillende soorten makelaars te vinden waar men terecht kan voor het kopen of verkopen van een woning. door dit onderscheid in prijsklasse is het voor iedereen mogelijk om uit te komen bij de makelaar die aansluit bij het budget van dit huishouden. De vraag is echter of het verstandig is om te kiezen voor een (te) goedkope makelaar. Als je hier achter wilt komen zal je snel verder moeten lezen, wij laten je het vandaag namelijk zien.

het verschil tussen een goedkope of dure makelaar

Over het algemeen is het wel met zekerheid te zeggen dat je bij de duurdere makelaar een betere service aan zal treffen, de prijzen zijn niet voor niets hoger dan bij de andere makelaars. Echter is het wel zo dat er ook uitzonderlijke makelaars te vinden zijn die hetzelfde kunnen bereiken voor een veel lager bedrag dan gewoonlijk. Laten we eerlijk zijn, als je een woning wilt verkopen dan wil je gewoon hebben dat de prijs die je hiervoor krijgt zo hoog mogelijk is. Aangezien zowel de goedkope als de dure makelaar weet wat een woning waard is zal je bij allebei een mooi bedrag af kunnen spreken voor de verkoop van een pand. Dit zorgt er dan ook voor dat je voor de verkoop echt niet altijd de duurste makelaar nodig hebt die je maar kunt vinden.

Voor de mensen die juist een woning gaan kopen is een iets duurdere makelaar wel weer een stuk prettiger. Door de hogere mate van kennis en expertise zijn zij vaak in staat om je iets beter te helpen met het uitzoeken van een nieuwe woning. ook hebben zij vaak wel bepaalde adviezen als het aankomt op het onderhandelen voor de prijs van de woning, hierdoor kan je nog best wel wat geld besparen. Wij raden wel aan om alleen maar in zee te gaan met een makelaar die een fysiek kantoor heeft waar je langs kunt gaan. Er zijn ook makelaars te vinden die alleen maar werken aan de hand van het internet, maar het nadeel hiervan is dat je niet weet wie er nu eigenlijk achter de website zit. Wil je hen echt jouw huis laten kopen of verkopen?

Maakt niet heel veel uit

Je ziet dus wel dat het eigenlijk niet zo heel erg nauw komt. Als je een makelaar wilt met iets meer kennis en ervaring dan zal je vaak iets meer moeten betalen. Als je echter alleen je woning voor een zo hoog mogelijke prijs wilt verkopen dan kan je niet de fout ingaan met een goedkopere makelaar. Voor nog veel meer info over makelaars en de verkoop of koop van een huis zou je eigenlijk even verder moeten lezen hier op de blog. Wij laten je namelijk alles zien wat je maar nodig hebt. Voor woningen zit je bij ons altijd goed voor een groot aanbod!