Een aantrekkelijk huis voor de verkoop doet u zo

Uw huis verkopen gaat niet vanzelf. Er zijn genoeg zaken waarmee rekening gehouden moet worden. De periode tussen het te koop zetten van uw huis en de daadwerkelijke verkoop, kan sterk variëren. Eén van de belangrijkste aspecten bij het verkopen is de ambiance van het huis. Zorg ervoor dat bezichtigers het gevoel krijgen dat ze direct in uw woning kunnen trekken. Dit geeft de eventuele koper namelijk een geruststellend gevoel. Hier volgen een aantal tips om uw huis zo makkelijk en zo snel mogelijk voor een goede prijs te kunnen verkopen. Wist u dat het beste moment om uw huis te verkopen in de lente is? Wij schreven er een handige blog over.

 1. Niet te persoonlijk

  Bezichtigers worden al snel afgeleid door persoonlijke foto’s en verzamelingen. Zorg er dus voor dat er in plaats van persoonlijke foto’s bijvoorbeeld neutrale schilderijen, posters of sfeerplaten hangen voor een frisse en sfeervolle impressie.

  Bekijk meer informatie over het verkopen van uw huis.

 2. Neutraal

  Houd het interieur neutraal met lichte tinten zoals wit, grijs en taupe. Deze kleuren zorgen voor een frisse, warme en gezellige uitstraling. Dit wilt toch iedereen? Op deze manier maakt u ook uw huis voor een grote doelgroep aantrekkelijk en zullen er eerder potentiële kopers zijn.

 3. Licht

  Licht doet wonderen. Door genoeg licht lijkt uw woning ruimer. Licht in huis geeft een frisse en levendige uitstraling wat erg van belang is. Zorg er daarom voor dat er zo min mogelijk (hoog) meubilair voor de ramen staat wat de lichtinval tegen kan houden. Ook hebben bijvoorbeeld witte muren een positief effect op de ruimte van het huis. Wit weerkaatst het licht en laat de kamer ruimer lijken.

 4. Ruimte

  Ruimte is van belang. De kamer volbouwen met meubilair is niet altijd de juiste optie. Door zo min mogelijk onnodige spullen op de vloer te plaatsen, is er meer ‘lucht’ tussen het meubilair. Dit geeft een ruimere impressie van de kamer.

 5. Sfeer

  Sfeer is waar het allemaal om draait. Een goede sfeer zorgt er namelijk voor dat potentiële kopers een positieve indruk krijgen en zich op hun gemak voelen. En dit is het effect wat u wil creëren wanneer zij het huis instappen. Het ‘thuis’ gevoel is niet voor iedereen specifiek te creëren, maar zo hier en daar bijvoorbeeld een kaarsje aandoen, doet velen een fijn gevoel.

Wilt u een handige checklist om uw huis te verkopen? Wij hebben deze speciaal voor u samengesteld. Een ander leuk bericht en factor voor de verkoop van uw huis is, hoe populair uw huis nauw eigenlijk is. Erg leuk om te lezen!