Negen tips voordat u gaat inpakken

Ten eerste!

Gefeliciteerd met de aankoop uw nieuwe woning! Wij als makelaar krijgen daar veel vragen over, daarom hebben wij een lijst samengesteld met negen tips waardoor het inpakken van uw spullen en het verhuizen zelf makkelijker af zal gaan.

 1. Plan het inpakken slim in

  Voordat u begint met inpakken, is het verstandig om een schema op te stellen met een verdeling van wat u wanneer gaat inpakken. Hiermee wordt een weekend non-stop inpakken voorkomen.

 2. Bedenk wat u in welke doos stopt

  Een van de grootste fouten die leidt tot gebroken bezittingen, is de misvatting dat zware dingen in grote dozen terechtkomen. Dit is echter niet waar! Vul de grote dozen met uw lichte spullen en gebruik kleine dozen om de zwaarste dingen te bergen.

 3. Label de dozen

  In welke doos zat dat paar schoenen ook alweer? En waar is die doos nu? Maak het uzelf gemakkelijk en plak een label op de doos. Ook is het handig om op het label te schrijven op welke kamer de doos moet komen te staan. Op deze manier is het duidelijk wat in welke doos zit. Onthoud ook om de zijkant van de doos te labelen. Zo kunt u deze zelfs gestapeld herkennen.

 4. Filter door uw bezittingen en beslis of ze echt mee moeten naar het nieuwe huis

  Alles wat u het afgelopen jaar niet hebt gebruikt, zoals kapotte bezittingen, irrelevant papierwerk, et cetera, als het product geen doel of geen vreugde brengt. Verplaats het dan naar iemand anders of ergens anders! Dit scheelt tevens inpakwerk.

 5. Brandbare artikelen

  Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen moeten zorgvuldig worden verplaatst. Deze en bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen kunt u het beste apart vervoeren. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Wees dus zorgvuldig met deze artikelen.

 6. Meet grote artikelen

  Niks is zo frustrerend als er achteraf achter komen dat bijvoorbeeld uw bank niet door de deur past. Meet grote artikelen daarom op en bekijk of het door de deur past. Hierdoor voorkomt u onnodige situaties.

 7. Verander uw adres voordat je bent ingetrokken in je nieuwe huis

  Dit lijkt logisch voor belangrijke dingen, maar vergeet vooral de ‘kleinere’ dingen niet. Denk hierbij ook aan het veranderen van adresgegevens bij creditcards, uw bank, tijdschrift abonnementen en uw e-mailadres.

 8. Neem foto’s van de snoeren voordat u deze gaat inpakken

  Maak een foto van de snoeren aan de achterkant van elektronische apparaten. Dan weet u exact hoe de snoeren aangesloten moeten worden voordat u ze inpakt. Dit zal een hoop tijd en verwarring besparen wanneer u het opnieuw aansluit.

 9. Zorg voor een goede start

  Begin op de juiste manier door uw aanstaande buren op de hoogte te stellen dat u naast ze gaat wonen en stel uzelf voor. Pas op dat de verhuiswagen geen oprit of weg blokkeert wanneer uw buurman eventueel terugkomt van zijn werk. Zorg er ook voor dat er genoeg ruimte is om de vrachtwagen te parkeren. Dit is essentieel op drukke straten, anders zou u de verhuistijd kunnen vertragen, waardoor de totale kosten stijgen.

Bent u op zoek naar hulp bij het verkopen van uw huis of bent u van plan zelf een woning aan te schaffen?

U kunt contact opnemen met ons via het contact formulier, ons telefoon nummer of kom even binnen lopen! Wij helpen u graag!