IMMO Vrijwilligeveilingalmere

Vrijwillig Uw Huis Veilen in Almere

De woningmarkt verandert continu en wij veranderen graag mee. Een nieuwe manier om huizen te (ver)kopen is door middel van een huis veilen. Dit zorgt voor een snellere (ver)koop.

Hoe werkt het huis veilen op vrijwillige basis in Almere?

Kennismaking

Wilt u uw huis verkopen? Wij maken eerst graag kennis met u. Tijdens het persoonlijke gesprek leggen wij stap voor stap uit hoe de vrijwillige veiling werkt. Tevens bepalen wij in overleg met u de richtprijs van de woning. Dit is dus geen vraagprijs, maar een bedrag waarbij de veiling start. De kopers die belangstelling hebben kunnen alleen boven dit bedrag bieden.

Prijs bepalen

De vrijwillige veiling werkt helemaal anders dan u wellicht gewend bent. De koper betaalt immers een veilingvergoeding van 2% van de richtprijs en de koper kan dit gewoon meenemen in zijn hypotheek. Prijs bepalen, koopsom wordt verhoogd met 2% veilingkosten gerekend over de richtprijs. Dit staat ook keurig vermeld op de website als iemand een bod gaat uitbrengen.

Aanbieding klaar maken

Wij willen ervoor zorgen dat we uw huis zo goed mogelijk aanbieden, zodat geïnteresseerden precies weten wat ze kunnen verwachten. Foto’s en plattegronden zijn hiervoor van belang. Natuurlijk wordt het aangeboden huis voorzien van een wervende tekst.

Promotie huis

Uw woning wordt volledig op Funda geplaatst en op onze website inclusief foto's, omschrijving van de woning en plattegronden. Kopers die belangstelling hebben kunnen na registratie ook de kadastrale kaart, energielabel, lijst van zaken en vragenlijst bekijken en downloaden. Daarnaast wordt uw woning op sociale media geplaatst, waaronder Instagram en Facebook inclusief een advertentiecampagne. We plaatsen ook een te koop bord bij uw huis met de mededeling dat de verkoop via vrijwillige veiling verloopt.

Kijkmomenten

Wij plannen een aantal kijkmomenten per veiling, deze worden strategisch gepland om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar uw huis te laten kijken. Op onze website worden de momenten duidelijk aangekondigd. Als verkoper hoeft u zich niet druk te maken over allerlei bezichtigingen door de hele week, dus weet u direct waar u aan toe bent. Na start veiling dat de veilingklok wordt verlengd met een kwartier als binnen het kwartier voordat de veiling afloopt een bod gedaan wordt.

Start veiling

De veiling wordt geopend op de dag van de bezichtiging. Vanaf dat moment hebben geïnteresseerden zeven dagen de tijd om op het huis te bieden. Het bieden begint vanaf de afgesproken richtprijs, daarna kunnen de geïnteresseerden elkaar overbieden.

Het beste bod

Het gehele biedingsproces wordt online gedaan. Kopers kunnen na registratie een bod uitbrengen op de woning. U kunt als verkopende partij ook deze biedingen volgen. De kopers die geboden hebben krijgen ook per email te weten wanneer hun bod wordt overboden. Het proces van bieden is volledig transparant. De bieders kunnen ook zien hoelang de veiling nog duurt en tot en met de eindtijd hun bod aanpassen. Naast de prijs wordt ook gevraagd om de voorwaarden erbij te vermelden zoals bijvoorbeeld onder voorbehoud van financiering en de bieder mag zijn bod motiveren. Er loopt een veilingklok die op het afgesproken tijdstip afloopt. De veiling is dan gesloten tenzij iemand in de laatste 15 minuten voordat de veiling afloopt nog een bod uitbrengt. In dat geval wordt de veiling met 15 minuten verlengd en heeft iedereen nog de gelegenheid om het bod aan te passen.

Gunning verkoper

De veiling vindt plaats onder voorbehoud van gunning verkoper. De verkoper zal na het sluiten van de veiling een keuze maken voor welke koper hij kiest. Dit hoeft dus niet per definitie het hoogste bod te zijn, maar kan dus ook een lagere bieding zijn met gunstigere voorwaarden.

Koopovereenkomst

De makelaar stelt de koopovereenkomst op. De koper en verkoper ondertekenen de koopovereenkomst. Het verkoopproces heeft ongeveer een maand geduurd en het huis is op een eerlijke en transparante manier verkocht.

Notaris

Bij de notaris wordt de woning getransporteerd. De notaris zorgt dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. De koopsom verhoogd met de veilingfee van 2% van de richtprijs wordt aan de verkoper uitgekeerd.

Hoe werkt de veiling van een huis in Almere voor de koper?

Als u interesse heeft in een huis kunt u zich bij ons aanmelden om mee te doen aan de veiling van een huis in Almere. Wij zullen uw gegevens vertrouwelijk behandelen. De biedingen worden gedaan onder vermelding van een zelf gekozen gebruikersnaam, op deze manier kunt u dus anoniem blijven. Elke bieding is zichtbaar, dit zorgt voor meer transparantie. Als bieder kunt u ook voorbehouden en koopmotivatie toevoegen, deze zijn uitsluitend zichtbaar voor de verkoper en makelaar.
Het is een echte veiling, dat betekent dat u ook overboden kunt worden. Ook kunt u zelf overbieden. Tijdens een veiling is het uiteraard mogelijk om vaker te bieden, als u zelf het hoogste bod heeft dan kunt u zichzelf niet overbieden. Per mail wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van het biedproces.

Alle voordelen van een huis veilen op een rijtje

De koper betaald een veiling fee van 2% van de afgesproken richtprijs

Tijdens de veiling is het biedproces duidelijk voor iedereen, hierdoor krijgt iedereen dezelfde kansen.

De verkoop van huizen geschiedt onder voorwaarde van gunning door verkoper. Dit betekent dat de verkoper altijd het laatste woord heeft als het gaat om de definitieve verkoopbeslissing.

Veiling RGB 2
vrijwillige veiling Almere

Gratis adviesgesprek

  Huis verkopen

  Ontvang exclusieve adviezen om uw huis te verkopen

  Leer hoe je makkelijk uw huis kunt verkopen met exclusieve tips en inzichten die wij alleen delen met onze nieuwsbrief ontvangers.

   Stappenplan huis verkopen

   Funda Beoordeling

   9.1

   beoordeling door onze klanten

   Wilt u een huis veilen in Almere?