17 apr Minder inbraak in een sociale buurt
Een inbraak is altijd heftig om mee te maken. Mocht jij ooit een keer wakker zijn geworden en er achter zijn gekomen dat er een vreemd persoon binnen is geweest dan is de kans groot dat je weet hoe beangstigend dit kan zijn. Nu is een inbraak niet altijd te voorkomen toch? Dit is wat je zou denken, echter is dit niet helemaal waar. Er is namelijk wel een manier om het risico op een inbraak aanzienlijk te doen verminderen. Dit is door te wonen in een sociale buurt. Hoe kan dit en wat zijn de voordelen hiervan? Lees snel verder om daar ook achter te komen!
Mensen letten op elkaar in een sociale buurt
Wanneer je woont in een sociale buurt dan heb je waarschijnlijk een goede relatie met je buren, dit is nu eenmaal de definitie van een sociale buurt. Deze relatie slaat niet alleen op het feit dat je af en toe bij elkaar over de vloer komt. Het houdt namelijk ook in dat je als buur toch een beetje op de ander let. Mocht er bijvoorbeeld een keer een onguur persoon aanwezig zijn in de straat die alsmaar rond blijft hangen bij een bepaalde woning dan zal je veel makkelijker kunnen ingrijpen.
Zo blijken er vele wijken in ons land te beschikken over speciale whatsappgroepen. In deze groepen houden de buurtbewoners elkaar op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de wijk. Stel dat er dan een keer een persoon zich verschuilt in de tuin of dat iemand een bepaalde situatie niet helemaal vertrouwd. Deze persoon die dit ziet hoeft alleen maar een appje te sturen om de anderen op de hoogte te houden.
Speciale verkeersborden
Mocht je in een vrij sociale buurt wonen en mocht je inderdaad ook een speciale whatsappgroep hebben aangemaakt voor iedereen in de buurt dan is het verstandig om een speciaal verkeersbord aan te vragen. Dit bord laat zien dat er in de wijk buurtpreventie actief is, oftewel de mensen hier houden elkaar in de gaten. Het blijkt dat dit een vrij goed middel is om inbrekers buiten de deur te houden. Zij zijn namelijk niet zo’n fan van aandacht, het liefst worden ze helemaal niet gezien.
Hieruit kan je dus wel zien dat een sociale buurt een van de beste soorten middelen is om een inbraak te doen voorkomen. Wijken waarin niemand elkaar kent en waar iedereen zijn of haar eigen leventje leeft zijn een stuk vatbaarder voor inbraken dan de wijken waarin iedereen een beetje op elkaar let. In een niet sociale wijk is het voor de inbreker nu eenmaal niet zo’n obstakel om in te breken, hij weet toch dat de buren er niet zo op zullen letten. Woon je dus in een wijk waarin de mensen wel met elkaar op kunnen schieten dan is een whatsappgroep echt een uitstekend idee. Zo hoef je nooit die angst mee te maken die je krijgt wanneer je wakker wordt van een inbreker in de woonkamer. Ook een goede makelaar vinden?
Benieuwd naar alle informatie en cijfers over Almere?
Vorige blogberichten:
Dennis Teinveld is makelaar in hart en nieren. Zijn twee grote passies – IT en sociaal contact – komen in dit vak samen. Naast de makelaarsactiviteiten berusten zijn taken vooral op het maken van nieuwsbrieven en brochures, websitebeheer en marketing-uitingen. Dat laatste komt bijvoorbeeld tot uiting in de modernisering van het kantoor. “Wanneer mensen ons kantoor instappen, wil ik hen een warm gevoel geven.”