Waar moet een makelaar aan voldoen

Waar moet een makelaar aan voldoen

Wil jij graag een nieuwe woning kopen? Als dit klopt dan zal je op zoek moeten gaan naar een makelaar die je bij kan staan tijdens dit proces. Een makelaar vinden is een klus waar men niet op zit te wachten, maar waar toch goed bij moet worden stil gestaan. In dit artikel komen de belangrijkste kenmerken aan de orde die laten zien of de makelaar in kwestie wel geschikt is voor de aankoop van jouw woning. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar een makelaar aan moet voldoen.

Zaken waar de makelaar aan moet voldoen

Het eerste waar een makelaar aan moet voldoen is natuurlijk een professionele insteek. Dit lijkt een open deur, echter is het toch een belangrijke stap bij het vinden van de juiste persoon. Je wilt namelijk wel zeker weten dat de makelaar jou optimaal kan helpen bij de aankoop van de woning. Om te zien of het kantoor wat jij voor ogen hebt professioneel is, is het verstandig om eens een blik te werpen op de vergunningen die het kantoor heeft. Denk ook aan een lidmaatschap bij de makelaarsvereniging, dit laat wel zien dat ze het beste met je voor hebben. Wanneer je hier naar hebt gekeken is het tijd om te kijken of de makelaar voldoende diensten hanteert. Zal het kantoor ook voor jou de foto’s maken? Zetten ze jouw woning op diverse platformen? Kan het kantoor ook een taxatie uit laten voeren? Kijk altijd even wat het kantoor te bieden heeft voordat je ermee in zee gaat. 

Zijn alle stappen hierboven doorgelopen zal je niet meer zoveel moeite ondervinden om een goede makelaar te vinden. Er komt inderdaad wat werk bij kijken, maar dit is het meer dan waard. Je verkoopt nu eenmaal niet iedere dag je woning, je wilt hier wel zekerheid bij hebben.