IMMO Vrijwilligeveilingalmere

Wilt u uw huis in Lelystad veilen?

Vrijwillig veilen is de nieuwe trend, het is een transparante manier van verkopen waarbij de biedingen zowel voor koper als voor verkoper inzichtelijk zijn.

Zo werkt het veilen van uw huis

Gratis adviesgesprek

In dit adviesgesprek leggen we precies uit het hoe het veilen van een huis werkt, en spreken we een richtprijs af.

Prijs bepalen

Bij de veiling van uw huis betaalt de koper een veilingvergoeding van 2% van de richtprijs. De prijs wordt bepaald door de koopsom te verhogen met 2% veilingkosten gerekend over de richtprijs.

Presentatie van uw woning

Door middel van foto's, plattegronden en een wervende tekst zorgen wij ervoor dat we u huis zo goed mogelijk aanbieden. Styling behoort tot de mogelijkheden.

Promotie van uw huis

Wij plaatsen uw woning op Funda, op onze website en op sociale media, inclusief foto's, omschrijving van de woning en plattegronden. Wij plaatsen bovendien een 'Te koop-bord' bij uw huis.

Kijkmomenten en bezichtigingen

Wij plannen een aantal kijkmomenten per veiling. Deze momenten kondigen wij duidelijk aan op onze website en op Funda. Op deze kijkmomenten kunnen geïnteresseerden de woning komen bekijken voordat ze gaan bieden. U weet dus van tevoren duidelijk wanneer de bezichtigingen plaatsvinden.

Start veiling

De veiling wordt geopend op de dag van de bezichtiging. Vanaf dat moment hebben geïnteresseerden zeven dagen de tijd om op het huis te bieden.

Het beste bod

Het biedingsproces verloopt online en als verkopende kunt u de biedingen volgen. Het proces van bieden is volledig transparant. Naast de biedprijs wordt ook gevraagd om de voorwaarden erbij te vermelden.

Gunning verkoper

De veiling vindt plaats onder voorbehoud van gunning verkoper. De verkoper besluit na sluiting van de veiling voor welke koper hij kiest. Dit hoeft niet per definitie het hoogste bod te zijn, maar kan ook een lagere bieding met gunstigere voorwaarden zijn.

Koopovereenkomst

De makelaar stelt de koopovereenkomst op. Deze wordt ondertekend door de koper en de verkoper.

Notaris

Bij de notaris wordt de woning getransporteerd. De koopsom verhoogd met de veilingkosten van 2% van de richtprijs wordt aan de verkoper uitgekeerd.

De voordelen van het veilen van een huis

De koper betaalt de veilingkosten van 2% van de afgesproken richtprijs

Het veilingproces is transparant

De verkoop van huizen geschiedt onder voorwaarde van gunning door verkoper.

Veiling RGB 2

Wilt u een huis veilen in Almere?