IMMO blog 5 Tips om woning inbraak te voorkomen

5 Tips om woning inbraak te voorkomen!

Inbraken komen jammer genoeg nog regelmatig voor in Nederland. Dit is natuurlijk niet wenselijk, een inbraak meemaken is immers voor veel mensen een vrij traumatische ervaring. Daarnaast zorgt het altijd weer voor een hoop papierwerk en schade, niet echt iets waar je op zit te wachten. Gelukkig zijn er enkele verschillende tips die wij je mee kunnen geven om een woninginbraak te voorkomen. Middels deze tips zal je voortaan wel weer rustig kunnen slapen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor die ongure personen.

1.    Woon in een sociale buurt

De belangrijkste tip om inbraak te voorkomen is om in een sociale buurt te wonen. Wat bedoelen wij hier dan mee? Onder een sociale buurt verstaan wij een wijk waarin iedereen goed contact heeft met elkaar. Dit zijn namelijk de wijken waarin je als buren op elkaars huis let en waarbij je het meldt als er sprake is van een verdachte situatie. Inbrekers hebben het namelijk niet zo op pottenkijkers terwijl ze bezig zijn!

2.    Zorg voor goede verlichting

Door jouw woning te voorzien van goede verlichting zal je het risico op inbraken aanzienlijk kunnen doen verminderen. Het is het beste om de verlichting toe te passen op de kwetsbare plekken. Hier kan je dus bijvoorbeeld denken aan de achterdeur of aan een steegje langs de woning. De inbrekers slaan de huizen die goed verlicht zijn meestal over.

3.    Goede sloten laten plaatsen

We zien dat er nog altijd een hele hoop woningen zijn in Nederland die niet voorzien zijn van goede sloten. Reguliere sloten zijn niet altijd even goed als het aankomt op het beschermen tegen een inbraak. Bij sloten is het van cruciaal belang dat je beschikt over de sloten die een zogeheten kerntrek beveiliging hebben. deze sloten zorgen ervoor dat de inbreker het slot niet uit de deur kan trekken.  Je moet het ze namelijk niet te makkelijk maken!

4.    Deur dicht wanneer je weggaat

Misschien heb je het spotje wel gezien over het voorkomen van inbraken. Zij geven mee dat je altijd de deur achter je op slot moet doen. Dit is echt een heel belangrijk tip, vandaar dat hij ook op ons lijstje staat. Wanneer je weggaat, of dit nu is voor een boodschap of voor het uitlaten van de hond, moet je de deur op slot doen. dit zorgt ervoor dat gelegenheidsinbrekers geen kans meer hebben om bij jou naar binnen te kunnen. Zoveel werk is het niet, maar het kan je een hoop narigheid voorkomen.

5.    Schaf een alarmsysteem aan om inbraak te voorkomen

Inbrekers worden met de dag slimmer, dit nu eenmaal zo. Dankzij een goed alarmsysteem kan jij er daarentegen voor zorgen dat je echt optimaal beschermd bent tegen personen die zonder toestemming jouw woning betreden. Goedkoop is het niet altijd, maar het is wel de beste keuze die je kunt maken als het aankomt op het beschermen van je woning tegen inbreker. Handig voor de mensen die al ooit eens een inbraak hebben meegemaakt en die dit nooit meer willen.