IMMO blog Almere steeds meer in trek bij amsterdammers

Almere steeds meer in trek bij amsterdammers!

Almere is de laatste tijd steeds populairder onder de mensen in Amsterdam. Niet voor niets dat er steeds meer mensen verhuizen van deze stad naar Almere. Misschien behoor jij ook tot deze groep mensen die graag wilt verhuizen. Als je ook wilt verhuizen dan zou je zeker eens moeten denken aan Almere. In dit artikel laten we je precies zien waarom Almere nu eigenlijk zo populair is onder de Amsterdammers.

Een stuk minder druk

Het is de ideale stad voor de mensen die niet zo’n zin meer hebben in al die drukte van de stad Amsterdam, die wel eens een keer tot rust willen komen. plus, je kunt vanaf Almere alsnog binnen een halfuurtje in de binnenstad van Amsterdam zijn. Wanneer je al die massatoeristen wel beu bent dan is Almere echt een uitstekende alternatief voor de Amsterdammers.

Het is groen

De omgeving rondom de stad is echt een stuk groener dan de regio van Amsterdam, als je van natuur houdt is dit een aanzienlijk groot voordeel. De lucht voelt dan ook gelijk een stuk schoner, er rijden minder auto’s en er is veel minder afval op straten. Dit maakt het een veel schonere en groenere keuze dan de stad Amsterdam.

De grond is van jou

Dit is misschien wel de grootste reden voor de keuze tussen Almere en Amsterdam, het feit dat je de grond mag houden is echt geweldig. In Amsterdam krijg je namelijk te maken met de regels die zien op het erfpacht. Dit zorgt er dan ook voor dat je niet de vrijheid hebt om te bouwen op de grond, de grond blijft namelijk eigendom van de gemeente. Je zal deze regels in Almere niet tegenkomen, dit zorgt er dan ook voor dat veel Amsterdammers verhuizen naar Almere.

Je hebt meer ruimte

Een ander groot voordeel van het wonen in Almere is dat de huizen een stuk groter zijn dan de huizen in Amsterdam. We zien dat in Amsterdam de prijzen toch wel een beetje zijn opgeblazen tot buitengewone hoogtes, bedragen die eigenlijk niemand meer kan betalen. Door te kiezen voor Almere in plaats van Amsterdam zal je dus niet alleen een groter huis hebben, maar je zal in de meeste gevallen ook nog eens een tuin tot je beschikking hebben.

Geen toeristen

Amsterdam is niet meer echt een Nederlandse stad te noemen. Dit klinkt natuurlijk een beetje gek maar het is echt zo, in het centrum lopen bijna alleen maar toeristen rond. Dit is dan ook echt een van de grootste redenen dat mensen verhuizen van Amsterdam naar Almere. Op die manier kunnen zij tenminste wel lekker een drankje op het terras drinken zonder dat ze 5 talen om zich heen horen. Al deze redenen dragen bij aan de ontwikkeling van Amsterdammers die verhuizen naar Almere, wel begrijpelijk toch? Wil jij ook een huis kopen in Almere?