Welke makelaar kies ik

Welke makelaar kies ik

De juiste makelaar vinden nog niet zo eenvoudig als er nog wel eens gedacht wordt. Een groot deel van de mensen die een huis willen kopen vinden het dan ook lastig om de juiste keuze te maken. Wij hebben vandaag enkele handige tips die antwoord geven op de vraag, welke makelaar kies ik? Deze tips maken het een stuk eenvoudiger om de juiste keuze te maken. Weet je wel al voor welke makelaar je kiest, maar heb je nog informatie nodig waar je op moet letten bij een makelaar of waar ze aangesloten moeten zijn, geen probleem, daar hebben wij ook een blog over.

Bekijk of ze professioneel zijn

Bekijken of het makelaarskantoor voldoet aan een hoge mate van professionaliteit is een van de belangrijkste stappen die je moet maken. Bekijk of de makelaar over alle mogelijke certificaten en vergunningen beschikt die je maar kunt verzinnen voor de woningverkoop. Ook kan je bekijken of de makelaar lid is van een makelaarsvereniging, op die manier heb je een extra waarborg. 

De kosten bij de verkoop/aankoop

Goedkoop is duurkoop, ook op het gebied van makelaars. Kies niet gelijk de duurste makelaar uit maar probeer ook niet om kosten te gaan besparen, dit is namelijk vragen om problemen. Door gebruik te maken van een offertemogelijkheid krijg je in een oogopslag een idee van de totaalprijs voor de aankoop of verkoop van een huis. 

Voelt het goed? 

De laatste stap is om te checken of het kantoor wel goed voelt. Het is belangrijk dat het gaat om een kantoor waar je je op je gemak voelt en waar je echt vertrouwen in hebt. Vaak is het mogelijk om een kennismakingsgesprek in te plannen, wij raden dit zeker aan om zo een impressie te krijgen van het kantoor. Met behulp van deze tips is het vinden van een makelaar die past bij wat je zoekt echt niet meer zo moeilijk als voorheen. Zo kan ook jij met een gerust hart een woning verkopen of kopen, wel zo belangrijk natuurlijk!