Welke makelaar kiezen

Welke makelaar kiezen

Het kiezen van de juiste makelaar is nog niet zo eenvoudig als je in eerste instantie zou denken. Veel mensen geven dan ook aan dat zij het lastig vinden om de juiste keuze te maken. Wij zullen je vandaag enkele handige tips laten zien die je kunt toepassen om de juiste makelaar te kiezen, zo weet je wat beter waar je op moet letten.

Check de professionaliteit

Het controleren van de professionaliteit is een van de belangrijkste dingen die je maar kunt doen. Bekijk of de makelaar in kwestie wel over alle certificaten en vergunningen beschikt om actief te zijn als makelaar. Ook is het verstandig om te bekijken of de makelaar is aangesloten bij een speciale makelaarsvereniging, dit bied je net even wat meer zekerheid. Handig is om te kijken of de makelaar voldoet aan het NVM keurmerk. Wij hebben hier een blog over geschreven waarom je hiervoor zou moeten kiezen.

De kosten voor de aankoop

Het is niet verstandig om te kiezen voor de makelaar die het goedkoopst is, maar het is ook niet nodig om gelijk de duurste uit te zoeken. Bekijk voor meer informatie hierover ons blogbericht over een goedkope of dure makelaar. Het gaat erom dat je een makelaar vindt die aansluit bij wat je in gedachten hebt qua prijs. Vraag bijvoorbeeld een offerte aan om te bekijken wat de totaalprijs zou zijn voor de aankoop van een huis.

Uitstraling van het kantoor

De laatste stap is om te kijken naar de uitstraling van het kantoor. Je moet je op je gemak voelen met de mensen die er werken, het is nu eenmaal een belangrijke stap in je leven. Vaak kan je de mogelijkheid aangrijpen om een kennismakingsgesprek in te plannen, maak hier dan ook zeker gebruik van. Door deze punten even na te lopen zal je binnen no time uitkomen bij de makelaar die aansluit bij wat je zoekt. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om jouw woning met een goed gevoel te kopen of te verkopen.

Wij zijn een makelaar in Almere. Wilt u zich verder laten informeren, zodat u de juiste makelaar kiest, dan helpen wij u graag verder.