Aankoopmakelaar Inschakelen?

Aankoopmakelaar inschakelen?

Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? Een aankoopmakelaar kan vaak sneller en beter een woning voor jou zoeken. Het is heel belangrijk om een professional in te schakelen die de belangen van de koper vervult.

Aankoopmakelaar inschakelen

Een aankoopmakelaar kan je in vele gevallen helpen. De expertise van de aankoopmakelaar vult jouw kennis aan die je zelf niet hebt op het gebied van het kopen van een huis. Een aankoopmakelaar kan handig zijn als je zelf bijvoorbeeld weinig tijd hebt op zelf op woningjacht te gaan of als je niet weet waar je op moet letten bij het bezichten van een huis of als je hulp nodig hebt bij het onderhandelen. De aankoopmakelaar heeft veel ervaring en kennis en kijkt zakelijk naar de woning. De aankoopmakelaar helpt je met het maken van een verstandige keuze. Ook neemt de aankoopmakelaar alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen. Een aankoopmakalaar inschakelen is vaak ook een verstandige keuze.

Branchevereniging

Wil je een aankoopmakelaar inschakelen, kijk dan bij het kiezen van een aankoopmakelaar als deze is aangesloten bij een branchevereniging. De grootste branchevereningingen zijn, VBO makelaars, VastgoedPro en de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. makelaar/taxateur. Deze is de grootste belangenvereniging van Nederland. Een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging biedt jou meer kwaliteit.

Deskundigheid

Doordat de aankoopmakelaar veel ervaring en kennis heeft bespaar je duizenden euro’s en veel tijd. De aankoopmakelaar heeft inzicht in de waarde van de woning, essentiële informatie over de woning en deze weet hoe die op het juiste moment de juiste onderwerpen op te brengen tijdens onderhandelingen.

Woning zoeken

De aankoopmakelaar zoekt voor jou naar nieuwe woningen, meestal heeft deze al eerder een geschikte woning voorbij zien komen. Bijvoorbeeld woningen die officieel nog niet op de markt staan. Verder kan een aankoopmakelaar meedenken over wat voor woning en waar deze te vinden voor een goedkope prijs.

Woning bezichtigen

De aankoopmakelaar kijkt mee met het bekijken van een woning. De makelaar kijkt zakelijk naar de woning en stelt kritische vragen aan de verkoper of verkoopmakelaar. Na afloop van het bekijken van de woning zet hij de voor en nadelen op een rij en geeft advies over de woning.

Onderhandelen

Onderhandelen is de belangstrijkte taak van de aankoopmakelaar. De makelaar krijgt een lagere prijs dan dat je zlef had kunnen bereiken. Anders had je het natuurlijk zelf kunnen doen.

Begeleiden

Om de woning ook te kopen, zal je ook moeten zoeken naar een bank. De aankoopmakelaar kan je ook helpen met het vinden van een notaris. Verder controleert de makelaar de voorlopige koopakte op fouten en kan hij met je mee gaan voor de inspectie van het huis kort voor de overdracht.

Als je optimaal gebruik wilt maken van je aankoopmakelaar, dan hebben wij hier nog extra tips over! Of ben je misschien benieuwd naar de ontwikkelingen in de koopwoningmarkt?