Waar let een makelaar op bij een taxatie

Waar let een makelaar op bij taxatie

Ieder jaar zijn er een hele hoop mensen die hun woning te koop zetten. Voordat je een woning te koop aan kunt bieden is het belangrijk om een taxatie te laten plaatsvinden. Deze taxatie zorgt ervoor dat je een vraagprijs kunt bepalen voor de verkoop van jouw woning. In dit artikel laten wij je zien waar een makelaar op let bij het opstellen van een taxatie. Wist je dat wij ook een Blog hebben over hoe een makelaar taxeert.  

De dingen waar een makelaar op let

Op de eerste plaats wordt er gekeken naar het pand zelf. Voor het opstellen van de waarde van het pand zal de taxateur altijd kijken naar de oudere taxatierapporten. Deze geven namelijk een vrij basaal beeld voor de waarde van de woning. Wanneer ze dit hebben gedaan zullen ze verder gaan met de rest van de woning. De makelaar let voor de taxatie onder andere op zaken die de waarde van het pand vergroten. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan duurzame investeringen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Ook een aanbouw of een dakkapel kan aanzienlijk veel waarde opleveren voor de woning. Het bezoek van de taxateur is vrij kort, wees dan ook niet verbaasd wanneer het bezoek niet zo lang duurt als je in eerste instantie hebt gehad. 

Als de taxateur een rondje heeft gemaakt rond het huis zal hij met jou om de tafel zitten om enkele bijzaken te bekijken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de isolatie in de woning en naar de energiewaarden. Met behulp van deze informatie en bovenstaande informatie wordt er een prijs opgesteld voor de woning. Het laten uitvoeren van een taxatie is een van de beste dingen die je maar kunt doen, het zorgt er namelijk voor dat je veel beter weet waar je op moet letten bij de verkoop. Schakel altijd een professioneel kantoor in als je de taxatie zo goed mogelijk wilt laten verlopen.

Wil je meer informatie over wanneer een taxatie zou moeten en wat hier verder allemaal bij komt kijken?