Hoe taxeert een makelaar?

Het taxeren van een pand, hoe werkt dat precies? Hoe taxeert een makelaar en wat staat er uiteindelijk in het rapport? IMMO Arie van der Lee is dé onafhankelijke makelaar-taxatie van Almere. Ons makelaarskantoor voldoet aan verschillende kwaliteitskeurmerken. Tevens hebben wij meerdere gecertificeerde taxateurs in huis. U wilt uw huis laten taxeren in Almere, maar hoe gebeurt dat nou eigenlijk?

De afspraak

Uw appartement, huis of bedrijfspand laten taxateren? IMMO Arie van der Lee is u graag van dienst! Bij ons maakt u gemakkelijk en snel een afspraak voor een taxatie. Eén van onze gespecialiseerde en ervaren makelaar-taxateurs komt dan persoonlijk bij u langs. Samen met u stelt hij of zij stapsgewijs een taxatierapport op. Elke uitgevoerde stap licht onze medewerker u uiteraard toe, indien gewenst en zo nodig. Na afloop ontvangt u zo spoedig mogelijk een compleet en bruikbaar taxatierapport.

Het taxatierapport

De onafhankelijke experts van IMMO Arie van der Lee leveren een zorgvuldig samengesteld en volledig taxatierapport voor uw woning of bedrijfspand. Het NWWI valideert onze taxatierapporten op uniformiteit en gestelde richtlijnen. Zo moet er gewerkt worden volgens een uniform, gestandaardiseerd digitaal proces. Hierdoor bent u als opdrachtgever verzekerd van een kwalitatief, objectief en compleet toegelicht en volledig bruikbaar taxatierapport. IMMO Arie van der Lee is aangesloten bij het NWWI, wat niet voor elk makelaarskantoor is weggelegd. Er moet namelijk voldoen worden aan de strenge toelatingseisen van het instituut.

Inhoud taxatierapport

Op basis van het taxatierapport kunt u als opdrachtgever een goed gefundeerd besluit nemen. Bijvoorbeeld bij het vaststellen van de verkoopprijs bij de verkoop van uw woning of bedrijfspand. Maar wat staat hier allemaal in?

  • De staat van het object, eventuele uitgevoerde verbeteringen of verbouwingen en de woonomgeving.
  • De marktwaarde van het getaxeerde object.
  • Een omschrijving van het object en de omgeving.
  • Het doel van de waardebepaling.
  • Een onderbouwing van het waardeoordeel en referentieobjecten.
  • Foto’s van onder andere de voor- en achtergevel, het straatbeeld, woonkamer, keuken, badkamer(s) en slaapkamer(s).

Onze makelaar taxateurs hebben in een andere blog geschreven waar ze allemaal op letten bij een taxatie. Super handig om daar ook rekening mee te houden.

Maak vandaag nog een afspraak met een van onze makelaar-taxateurs en neem contact met ons op!