Stappenplan Huis Verkopen

Hoe verkoopt u een huis snel

Stappenplan Huis Verkopen

U wilt graag uw woning verkopen.

In dit artikel laten we zien wat voor hulp ons makelaarskantoor u kunt bieden. Maak snel een afspraak.

Vind een makelaar

1. Vind een makelaar

De eerste stap bij het verkopen van een huis, is het zoeken naar een geschikt en deskundig makelaarskantoor. Op internet is het heel eenvoudig om een algemeen beeld te krijgen over de kantoren die er bij u in de buurt opereren. Zo kunt u op zoek gaan naar kantoren die een uitstekende beoordeling hebben, waardoor u zeker weet dat u altijd met een betrouwbare partij in zee gaat. Kijk ook even wat voor soort certificaten het kantoor heeft. Dit maakt het mogelijk om in een oogopslag te zien hoe professioneel het betreffende kantoor is. IMMO Arie van der Lee is met haar deskundige en gekwalificeerde NVM makelaars, uitstekende beoordelingen en benodigde certificaten één van de beste makelaardijen in de omgeving van Almere.

2. Het oriënterend gesprek

Wanneer u uw woning wilt verkopen, is het dus een goed idee om de keuze te maken voor makelaarskantoor IMMO Arie van der Lee. Wij hebben kennis over de woningmarkt in het algemeen, specifiek de Almeerse markt. Daarom kunnen wij u voorzien van het beste advies. Tijdens een intakegesprek komt een van onze makelaars persoonlijk bij u thuis langs om kennis met u te maken en de woning te bekijken. Tijdens dit bezoek doen wij tevens een waardebepaling. Wel zo makkelijk voor bij de verkoop!

3. Het opruimen van de woning

U gaat met IMMO Arie van der Lee in zee. Vanaf dit moment zullen wij er alles aan doen om uw huis zo spoedig mogelijk en met een mooie prijs te verkopen. Voordat we doorgaan naar de volgende stap, is het van belang dat de woning eerst een opruimbeurt krijgt. U moet ervoor zorgen dat de woning in een perfecte staat is voordat we aan de slag kunnen gaan met de verkoop. Zorg ervoor dat uw huis of appartement opgeruimd is, zodat kopers een correct beeld krijgen van de ruimte van de woning. Wanneer dit gedaan is, is het namelijk makkelijker om een mooi beeld van de woning in kaart te brengen. Wij hebben hier een handige checklist voor ontwikkeld, zodat u niks vergeet.

4. Professioneel beeldmateriaal

Wanneer u in zee bent gegaan met de IMMO Arie van der Lee, zal er een fotoafspraak met u gemaakt worden. Tijdens deze afspraak zal uw woning door één van onze professionele fotografen in beeld gebracht worden, zodat uw woning optimaal gepresenteerd kan worden, zowel offline als online. De fotograaf maakt een duidelijke plattegrond, schiet professionele foto’s en maakt aantrekkelijke video’s van de woning. 

5. Het bereiken van de doelgroep

Als het beeldmateriaal gemaakt is, moet de woning onder ogen van de bezoeker komen. IMMO Arie van der Lee beschikt dan ook over de juiste middelen om de woning aan de man te brengen. Met name online zijn wij expert in de presentatie, waardoor het bereik van de doelgroep vergroot wordt. Neem bijvoorbeeld verkoopwebsite Funda, die dagelijks duizenden bezoekers heeft. Op deze site kunnen de kopers en de andere bezoekers berichten plaatsen en biedingen maken, dit maakt het mogelijk om de koper en de verkoper met elkaar in contact te brengen op de meest makkelijke en snelle manier.

6. Extra promotie

IMMO Arie van der Lee zal vervolgens aan de slag gaan om uw woning aanvullend te promoten, zoals Facebook & Instagram. Dit doen wij door middel van sociale media. Door de woning ook op deze diverse soorten platformen te plaatsen, zullen nog meer mensen de woning op hun scherm krijgen. De kans op een verkoop is hierdoor groter dan aanvankelijk. Met name dankzij campagnes op Facebook zijn wij in staat een optimaal bereik te realiseren.

De beste promotie voor uw woning!

7. Het plannen van de bezichtiging

De verkoop van een woning kan natuurlijk pas echt beginnen wanneer er mensen langskomen voor een bezichtiging. Middels de bezichtiging zal men een kijkje kunnen nemen in de woning. Niemand zal een woning kopen die hij of zij niet gezien heeft, een bezichtiging is dan ook onmisbaar voor de verkoop van een woning. Wij zorgen ervoor dat de bezichtigingen plaatsvinden op dagen die voor u uitkomen, zo hoeft u er zelf helemaal geen enkele hinder meer van te ondervinden. Dit maakt het wel zo prettig bij de verkoop.

8. Hulp bij de onderhandelingen

Allemaal leuk en aardig, die mensen over de vloer, maar het wordt natuurlijk pas echt interessant als er een bod geplaatst is op de woning. Wanneer u voor het eerst een bod krijgt, dan zal u echt even een vreugdedansje doen. Het is echter wel zaak dat u nog moet onderhandelen. IMMO Arie van der Lee zal u helpen bij de onderhandelingen omtrent de prijs. Zo zal de makelaar samen met u kijken welke biedingen acceptabel zijn en welke biedingen echt onder de gestelde verkoopprijs vallen. Op deze manier krijgt u op eenvoudig een overzicht wat het gemakkelijker maakt om de keuze te maken voor de verkoop of voor het afwijzen van het bod. Maak dan ook even een afweging voor uzelf over wat u minimaal voor de woning wilt krijgen. Wanneer dit niet al te veel afwijkt dan kunt u het altijd overwegen, mocht de prijs dusdanig veel onder de vraagprijs liggen dan heeft u altijd de mogelijkheid om te wachten tot er een beter bod komt. Het kan soms ook voorkomen dat het bod hoger is dan de vraagprijs.

9. De koopakte opstellen

Heeft u een bod geaccepteerd? Het opmaken van de verkoopakte is de volgende stap in het verkoopproces. In deze akte komen allerlei belangrijke voorwaarden en afspraken te staan. Het is nog niet zo dat u al klaar bent als u een bepaalde koopakte hebt opgemaakt, u moet namelijk ook nog naar de notaris toe om een notariële akte te laten maken. Tijdens het gesprek met de notaris zal u samen met ons en de kopende partij kijken naar de gestelde termijnen van de waarborgsom en naar enkele andere belangrijke onderdelen die betrekking hebben op de financiële kant van het verhaal. Mocht u nog bepaalde vragen hebben, dan kunt u deze op dit moment aan de notaris stellen. Zo is het op dit moment tevens mogelijk om bepaalde voorwaarden op het huis te laten vastleggen.

10. Het afronden van de verkoop

Gefeliciteerd, wanneer u bovenstaande stappen achter de rug heeft, is de woning officieel verkocht! Bent u nog op zoek naar een nieuwe woning? Dit kan tevens bij IMMO Arie van der Lee. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een bepaalde korting te krijgen omdat u al met ze in zee bent geweest.

Het verkopen van een woning zal elke keer weer spannend zijn. Vaak woont u een langere tijd in een huis of appartement waardoor enige emotionele band is opgebouwd. Door te kiezen voor IMMO Arie van der Lee zal dit hele verkoopproces een stuk vlotter en gemakkelijker verlopen. Dit kan aanzienlijk veel slapeloze nachten voorkomen, het is dan ook echt iets wat u zeker moet doen. Voor u het weet opent u de deur van uw nieuwe woning; een nieuwe plek om weer helemaal om te toveren tot uw thuis.

vrijwillige veiling Almere

Gratis adviesgesprek

  Huis verkopen

  Ontvang exclusieve adviezen om uw huis te verkopen

  Leer hoe je makkelijk uw huis kunt verkopen met exclusieve tips en inzichten die wij alleen delen met onze nieuwsbrief ontvangers.

   Meer over uw huis verkopen…

   Huis Verkopen Checklist 2018

   Funda Beoordeling

   9.1

   beoordeling door onze klanten