Waar moet een makelaar aangesloten zijn

Waar moet een makelaar bij aangesloten zijn

Stel je wilt jouw woning verkopen of je bent op zoek naar een nieuwe woning. Hoe kom je er nu achter of je te maken hebt met een betrouwbare en vooral professionele partij? Een van de beste dingen die je kunt doen is bekijken of het makelaarskantoor is aangesloten bij de juiste verenigingen. Wij begrijpen maar al te goed dat je zelf niet zo bekend bent met deze verenigingen. Gelukkig laten wij je vandaag in dit artikel zien waar een makelaar bij aangesloten moet zijn.

Het belang van aangesloten zijn

Door te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij de juiste verenigingen of organisaties zal je in staat zijn om meer zekerheid te hebben rondom het verkoopproces. Alle makelaars die hier namelijk bij zijn aangesloten voldoen aan de hoogste standaarden, dit is nu eenmaal een eis om lid te komen worden. Voor een makelaar is het van belang dat zij zijn aangesloten bij de juiste vereniging of organisatie. Er zijn verschillende organisaties voor makelaars in ons land. De bekendste is het Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., dit wordt dan ook als de beste gezien. Een alternatief is om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij vastgoedPRO of bij VBO. Je kunt vrijwel altijd op de site zelf van de makelaar meer informatie vinden over het lidmaatschap bij deze organisaties. Meestal is er wel ergens een badge of een icoon op de site te vinden. Mocht deze er niet op staan dan kan je natuurlijk altijd even gewoon contact opnemen met het kantoor om wat meer informatie te krijgen, ze zullen dit altijd met je delen. Door hier even stil bij te staan zal het vinden van de makelaar die past bij wat je zoekt een stuk eenvoudiger zijn dan voorheen.

Hoe weet je nou wanneer een makelaar ook echt bij je past? Hier hebben wij diverse blogs over, wanneer je hulp nodig hebt kan je hier altijd terecht.