Waar moet je op letten bij een makelaar

Waar moet je opletten bij een makelaar

Als je jouw woning wilt verkopen of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning is het belangrijk dat je de juiste makelaar contacteert. Dit spreekt voor zich, je wilt nu eenmaal de beste partij hebben. Het vinden van de juiste makelaar zal toch nog wel wat tijd en energie vergen, al helemaal als je echt de beste wilt hebben voor jouw woning. Om je wat beter te helpen hebben wij in dit artikel tips voor je waar je moet opletten bij een makelaar.

Hoe en waar moet je opletten bij dé juiste makelaar

Een professionele insteek staat op de hoogste als het aankomt op de verkoop en aankoop van woningen. Je moet gaan opletten op een makelaar die bekend is met het vak en die precies weet hoe de woningmarkt werkt. Hoe ben je in staat om te zien of het gaat om een professioneel kantoor? Kijk eerst of het kantoor beschikt over de juiste vergunningen. Aan de hand van de vergunningen is het eenvoudig om een beeld te vormen over de kwaliteit van de diensten. Het is een optie om ook te bekijken of ze zijn aangesloten bij een makelaarsvereniging. Voldoet het kantoor hieraan dan is het bekijken van de diensten ook nog een goede stap om te maken. Is het een kantoor wat zich met name richt op de verkoop van panden? Of zijn zij ook in staat om alle bijkomende zaken op zich te nemen? 

Is dit gecontroleerd dan zal je een goed beeld hebben over de kandidaat die je voor ogen hebt. Maak gebruik van een kennismakingsgesprek als dit mogelijk is, dankzij dit gesprek leer je de mensen wat beter kennen. Controleer of de makelaar bij de juiste kanalen is aangesloten. Mocht je er geen goed gevoel bij hebben dan kan je altijd nog afhaken.