Welke makelaar kies je

Welke goede makelaar kies je?

Goed, jij wilt dus ook van jouw woning af komen? In dit geval zal je op zoek moeten gaan naar een makelaar die je helpt bij de verkoop of aankoop van een woning. Het vinden van een makelaar is een klus waar je toch wel even stil moet bij staan, je wilt nu eenmaal wel de geschikte persoon hebben. In dit artikel lopen wij enkele handige stappen langs die je kan ondernemen om zelf de juiste kandidaat voor de klus te vinden. Voor je het weet heb ook jij de juiste makelaar gevonden voor de klus. 

Waar moet de makelaar aan voldoen?

Een goede makelaar die weet wat hij doet. Dit klinkt logisch, maar het is toch belangrijk om het te herhalen. Het is namelijk zo dat er een hele hoop makelaars zijn die eigenlijk niet zo goed weten wat ze doen. Om te zien of het kantoor wat jij voor ogen hebt professioneel is kan je kijken of zij alle nodige vergunningen in bezit hebben. Tevens kan je bekijken of dit kantoor deel uitmaakt van een makelaarsvereniging, hier zitten alle betrouwbare makelaars in van heel het land. Heb je dit gedaan dan zal je moeten kijken of de makelaar een groot scala aan verschillende diensten biedt. Heeft de makelaar bijvoorbeeld de optie om foto’s te laten maken? Maken ze gebruik van social media? Zetten ze voor jou ook het huis in de krant? Al deze zaken zijn belangrijk bij het vinden van de juiste persoon. 

Als je alle bovenstaande zaken hebt doorgenomen is het vinden van een geschikte makelaar echt niet meer zo lastig als voorheen. Door voldoende tijd te stoppen in het zoeken en in het afwegen van de kandidaten zal ook jij in staat zijn om de woning snel en eenvoudig te verkopen.