Blog woning presenteren in de lente IMMO Arie van der Lee V1

Woning presenteren in de lente

De lente is al een tijdje geleden aangebroken, maar nu hebben we ook eindelijk het bijbehorende lenteweer. Na een lange herfst- en winterperiode staan de woningen weer badend in het zonlicht en de tuinen vol in bloei. Zonlicht maakt de woning binnen, maar ook buiten aantrekkelijker om te zien.
De laatste paar weken zien wij ook op de aanbodsites dat de woningen weer mooi in beeld worden gebracht, vooral als u het geluk heeft om een woning te verkopen die aan het water is gelegen. Het typische vakantiegevoel is vooral in deze periode van het jaar waarbij mensen weer massaal van het water gaan genieten en met hun boot gaan varen. In de herfst is het vaak glibberen over het groene vlonderterras.
Het is geen geheim dat de eerste indruk cruciaal is bij de verkoop van een woning. In deze periode van het jaar heeft uw woning meer kans om die belangrijke wow-factor te creëren. Wij werken met professionals op het gebied van fotografie, dus als u overweegt om uw woning te verkopen, dan is dit de ideale periode om uw woning optimaal in beeld te brengen.

Nieuw kabinet


Na maandenlange onderhandelingen is er eindelijk een regeerakkoord. De woningmarkt is een enorm belangrijk thema waar echt hard aan gewerkt moet worden. De ambitie van ons vorige kabinet was er wel, maar de woningbouw blijft toch achter. Hogere bouwprijzen, duurdere bouwlocaties en ellenlange procedures worden als hoofdredenen genoemd waardoor de woningbouw niet van de grond komt. De woningbouw, maar ook de vrij sector voor huurwoningen zijn belangrijke smeermiddelen om de doorstroming op gang te laten komen. Mensen blijven vaak “te” lang in hun woning wonen, omdat er geen alternatieven zijn. Wij hopen dat ons nieuwe kabinet deze belofte om meer woningen te gaan bouwen gaat waarmaken.

1e kwartaal 2024, krapte blijft


Ondanks de krapte op de woningmarkt waarbij vooral het aantal zoekers en bieders per woning enorm aan het toenemen is, hebben wij het toch voor elkaar gekregen om een aantal kopers blij te maken met de aankoop van hun woning. Voor de woningverkoop hebben wij de luxe dat er vaak meerdere gegadigden zijn voor een woning, maar als wij kopers bijstaan met aankoopbegeleiding dan merken wij dat dit echt een stuk lastiger is geworden. Er zit blijkbaar nog genoeg geld in de markt voor kopers om steeds hoger te bieden. Nog even los van de gestegen inkomens en stabiele rente is het echt belangrijk om over een substantieel bedrag aan eigen middelen te beschikken om een kans te maken om een woning te kopen. Het overbieden, dus boven de marktwaarde bieden, is bijna de standaard geworden en dit is alleen mogelijk als de koper een deel van zijn eigen geld gebruikt om een woning te kopen.

Nieuwe IMMO Arie van der Lee te koop borden


Binnenkort ziet u onze nieuwe te koop borden in de straten. Na jarenlang ons bekende geheel groene logo gebruikt te hebben is ons nieuwe logo wat moderner en iets minder groen. Wij beloven dat onze borden wel de unieke ronde vorm behouden.