Wat is het het voordeel van een bieden vanaf prijs

Wat is het het voordeel van een bieden vanaf prijs?

Er zijn talloze manieren en methodes die je toe kunt passen als het aankomt op de verkoop van een bepaalde soort woning. Nu zijn er veel mensen die gewoon een bepaalde vraagprijs hanteren. Dit kan natuurlijk wel, maar er is een beter alternatief. Dit is om te kiezen voor een prijs met bieden vanaf. Door deze soort biedoptie zal je veel voordeel kunnen halen uit de verkoop van je woning. Welke voordelen zijn dit dan? Dat gaan we jou vandaag eens laten zien.

Je loopt minder risico

Een groot voordeel van een bieden vanaf prijs is dat je als verkoper niet het risico loop om jouw woning voor te weinig weg te doen. Er is namelijk altijd een zogeheten gunning onder voorbehoud. Je bent in staat om de prijs te accepteren die jij het liefste krijgt voor je woning, dit is wel zo prettig. Wat extra geld bij de verkoop van je woning is immers nooit verkeerd toch?

Het verkoopproces is korter

We zien vaak dat de woningen die een bieden vanaf prijs hanteren vaak sneller verkocht worden. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat het algehele verkoopproces een stuk korter zal zijn dan voorheen. Dit brengt weer met zich mee dat je sneller een punt kan zetten achter de verkoop. Hierdoor woon je gelijk in een nieuwe woning, zonder dat je je al te lang druk hoeft te maken over de verkoop van je oude woning.

Het aantal bekijks zal gaan stijgen

We zien vaak dat de bieden vanaf prijs al een stukje lager begint dan de prijzen van de andere huizen in die regio. Doordat je hier te maken hebt met een aanvankelijk lagere prijs zal je een veel breder zoekprofiel krijgen voor jouw woning. Dit brengt met zich mee dat de woning meer aandacht zal krijgen en dat het aantal bezichtigingen zal gaan stijgen. Ook dit zal er weer voor zorgen dat je meer kans hebt op biedingen van de woning.

Je krijgt meer voor je woning

Het blijkt dat de bieden vanaf prijs ook een psychologisch effect teweeg brengt. Het is namelijk zo dat er een hoop mensen zijn die denken dat ze een goede deal te pakken hebben. Hierdoor hebben ze automatisch het idee dat de woning een stuk meer waard is dan dat hij eigenlijk is. met als gevolg natuurlijk dat jij als verkoper van de woning een stuk meer zal vangen dan voorheen.

Mocht jij nu nog niet uitgekeken zijn op alle mogelijke tips voor zowel de verkoop als aankoop van een woning dan kan je hier op de site nog veel meer vinden over dit onderwerp. We laten je precies zien wat je moet weten voordat jij jouw woning op de woningmarkt kunt zetten. Er komt namelijk meer kijken dan je zou denken bij een woning, een beetje inlezen is dan ook wel verstandig. Voor woningen kan je altijd een kijkje nemen in ons grote woning aanbod? Ook kunt u hier terecht voor het maken van foto’s van de woning