IMMO blog 5 redenen om te wonen in Almere

5 Redenen waarom je in Almere zou moeten wonen!

Almere is echt een van de leukere steden waar je in kunt wonen. Niet voor niets dat deze stad een steeds belangrijkere rol gaat spelen in Nederland. Misschien ben jij ook wel aan het kijken naar een nieuwe woning. Mocht je van plan zijn om een huis te kopen in Almere, dan is het echt een stad om te overwegen. Wij zullen je in dit artikel de top 5 redenen laten zien waarom ook jij in Almere zou moeten wonen

Het ligt relatief dicht bij de grote steden

Almere is de ideale stad voor de mensen die toch in de buurt van een grote stad willen wonen, maar die niet zo veel zin hebben in al die herrie en drukte. Zo kan je vanuit hier binnen een halfuurtje al naar Amsterdam en Utrecht rijden. Deze afstand maakt het dan ook perfect voor de mensen die toch die balans willen creëren.

De huizen zijn een stuk groter

Als je grootte van de huizen in Almere vergelijkt met de huizen in bijvoorbeeld Amsterdam dan zal je zien dat je in Almere veel meer waar krijgt voor je geld. Deze huizen zijn dan ook een stuk groter dan de huizen in de binnenstad. Zo krijg je in Almere meer grond, ook zijn de huizen qua m2 vaak een stuk groter. Die extra ruimte is natuurlijk wel zo prettig!

De grond is van jou

Een groot voordeel van het kopen van een huis in Almere is dat de grond ook echt van jou wordt tijdens de aankoop. In Amsterdam en Utrecht zijn er een hoop panden te vinden die werken aan de hand van het erfpacht. Hierdoor zal je nooit zomaar iets kunnen bouwen op de grond, het blijft dan in de handen van de gemeente. Bij Almere heb je heel dit probleem niet meer. Ook heb je zo veel meer vrijheid op het ontwerp van de woning.

Je hebt meer natuur

De omgeving rondom Almere staat bekend als groen, dit is dan ook het volgende voordeel van wonen in Almere. Aangezien het hier een stuk minder druk is dan in de andere steden in de regio zal je tenminste op een plek wonen met frisse lucht. Mocht je die drukte van de stad een beetje beu zijn dan kan je er altijd op uit trekken in de buitenlucht. Het is er natuurlijk ontzettend gezellig! Almere is echt een van de meest gezellige steden van het land. In de binnenstad zijn er een hoop terrasjes te vinden waar je kunt gaan zitten om iets te drinken of te eten. Aangezien het niet heel toeristisch is zal je ook niet meer al die drukte om je heen krijgen. Je kunt er prima winkelen, de architectuur is er mooi en er is een hoop te beleven. Dit zijn redenen genoeg om zeker eens de optie te overwegen om in Almere te wonen als je toch wilt gaan verhuizen!

Wil je een huis kopen in Almere? Neem dan contact op met IMMO