Voordelen van een aankoopmakelaar

Voordelen van een aankoopmakelaar

Voordelen van een aankoopmakelaar

Door de oplopende verkoopprijzen en veranderingen in de woningmarkt kan het zijn dat er te gehaast of onder druk een woning wordt gekocht. Dit terwijl een woning kopen een ontzettend belangrijke keuze is in uw leven. Een aankoopmakelaar weet alles over de woningmarkt en maakt geen gehaaste beslissingen. Deze aankoopbegeleider zorgt ervoor dat u de woning krijgt die het best bij u past. Bij IMMO Arie van der Lee adviseren wij u daarom ook om een aankoopmakelaar in te schakelen. In dit artikel kunt u zich verdiepen in de taken en voordelen van een aankoopmakelaar.

Wat is een aankoopmakelaar?

Wanneer u dit artikel aan het lezen bent, bent u waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe woning. Als u van plan bent om een nieuwe woning te kopen, kunt u ervoor kiezen zelf op zoek te gaan naar een woning en die vervolgens te kopen. Ook kunt u ervoor kiezen om iemand in te schakelen die u begeleid bij het kopen van een woning en uw taken overneemt: de aankoopmakelaar.

Naar een bezichtiging kunt u natuurlijk gemakkelijk zelf doen; u moet immers zelf het gevoel bij een woning ervaren. Echter kan een aankoopmakelaar aan uw zijde veel hulp bieden. Met behulp van een aankoopmakelaar krijgt u niet alleen inzicht in de uitgelichte voordelen van een woning, maar ook de afwijkingen die u zelf nooit gezien heeft of waar u zelf nooit aan had gedacht. Omdat onze aankoopmakelaars veel verstand hebben van woningen en dagelijks bezichtigingen verzorgen, is het verstandig om samen met een aankoopmakelaar naar een bezichtiging te gaan.

Wat is het verschil met een verkoopmakelaar?

Verkoopt u uw woning? Dan spreken we van het tegenovergestelde: een verkoopmakelaar. De makelaars van IMMO Arie van der Lee kunnen beide rollen bekleden, afhankelijk van uw situatie. Bij het verkopen van een woning schaft vrijwel iedereen een verkoopmakelaar aan. Dit omdat een verkoopmakelaar over meer kennis beschikt én meer zicht heeft op de markt. Een verkopend makelaar weet exact hoe de verkoop van een woning loopt, van a tot z. Hij of zij zal u dan ook begeleiden bij het verkopen van uw woning.

Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat het verkoopproces een stuk sneller en gemakkelijker gaat. Dit geldt niet alleen voor een verkoopmakelaar, maar ook voor een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar zorgt er namelijk voor dat het proces van het kopen van een woning gemakkelijker en sneller gaat. Het verschil tussen een verkoopmakelaar en een aankoopmakelaar is dus dat een aankoopmakelaar de koper begeleidt bij het kopen van een huis, terwijl de verkoopmakelaar de verkoper begeleidt bij het verkopen van zijn of haar woning. Met een aankoopmakelaar staat u dus sterker. Verkoopmakelaars hebben doorgaans alleen maar belang bij het verkopen van een woning. Zij kunnen u dus onder druk zetten bij het verkoopproces. Een aankoopmakelaar helpt u zonder stress dit proces te doorlopen.

Waar helpt een aankoopmakelaar precies bij?

Een woning kopen doet u niet iedere dag, daarom is het lastig om zelf aan alles te moeten denken. Bij het kopen van een woning is het dus slim om een expert in te schakelen. Een woning kopen is zeker niet simpel het vraagt veel tijd, een hoop papierwerk en energie. Zo helpt een aankoopmakelaar bijvoorbeeld bij het onderhandelen van de verkoopprijs, dit komt heel goed uit wanneer u niet heel goed bent in onderhandelen. U kunt natuurlijk ook zelf onderhandelen, maar advies van iemand die dit dagelijks doet, is zeer nuttig.

Wanneer het zo ver is en u een helemaal klaar bent om een woning te kopen, komt er een koopcontract. Dankzij de aankoopmakelaar heeft u nog een extra paar ogen die het contract kunnen controleren op bijvoorbeeld de kleine lettertjes. Na het koopcontract, maakt de notaris ook een leveringscontract. De aankoopmakelaar checkt ook dit contract.

De taken van een aankoopmakelaar:

De aankoopmakelaar doet vooronderzoek.

De aankoopmakelaar gaat mee naar bezichtigen.

De aankoopmakelaar kiest samen met u een woning die perfect bij u past.

De aankoopmakelaar controleert het koopcontract en leveringscontract.

De voordelen van een aankoopmakelaar:

Een aankoopmakelaar kent de actuele woningmarkt in uw regio.

Een aankoopmakelaar weet precies wat er gedaan moet worden tijdens het aankoopproces van een huis of appartement.

Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat het aankoopproces zonder stress wordt ervaren en zorgt ervoor dat u genoeg tijd heeft om na te denken over uw beslissingen.

Een aankoopmakelaar onderhandelt dagelijks en weet precies hoe dit moet.

Een aankoopmakelaar heeft u als prioriteit en zorgt er voor dat een verkopend makelaar geen invloed heeft op het aankoopproces.

Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat u tekent voor de beste prijs voor woning.

Een aankoopmakelaar heeft een objectief zicht op een woning, zo kunnen deze goed worden beoordeeld.

Een aankoopmakelaar begeleidt het gehele proces en neemt u een groot deel aan zorgen uit handen.

Een aankoopmakelaar waarschuwt en weet wanneer er eventuele gebreken zijn aan een woning.

Welke aankoopmakelaar past het beste bij mij?

Het belangrijkst bij het zoeken naar een goede aankoopmakelaar, is kijken of de aankoopmakelaar en diploma heeft tot makelaar. Hoe lang is de aankoopmakelaar al aankoopmakelaar? Vraag naar ervaring in zowel het verkopen als aankopen van woningen. Binnen eigen kringen vragen naar ervaring met een aankoopmakelaar kan ook zeer nuttig zijn. Wat zijn ervaringen van anderen met de hulp van een aankoopmakelaar?

De volgende stap is het contact zoeken en op bezoek gaan bij de aankoopmakelaar. Het beste is om een afspraak te maken en vervolgens langs te gaan. Wanneer u op gesprek bent bij uw potentiële aankoopmakelaar, kunt u direct zien of het tussen beide partijen klikt. Daarbij speelt gevoel ook een grote rol: past deze makelaar bij mij? Het belangrijkste is dat u altijd op uw eerste gevoel af moet gaan.

Tijdens het eerste gesprek is het belangrijk om te vragen naar de werkwijze die de aankoopmakelaar hanteert. Bent u het eens met de werkwijze en heeft u een goed gevoel bij de aankoopmakelaar? Dan heeft u als het goed is de juiste gevonden. Het is belangrijk om goed na te denken over uw beslissingen en daarvoor ook genoeg tijd te nemen. Het kopen van een woning is namelijk niet niks, denk daarom goed na over met welke aankoopmakelaar u in zee gaat.

Traditionele aankoopmakelaar versus online aankoopmakelaar

Een tweede, opkomende en vooral moderne partij waar u mee in zee kunt gaan, zijn online aankoopmakelaars. Een online aankoopmakelaar is een makelaar die het werk vooral online of telefonisch doet. Het verschil tussen een traditionele en een online aankoopmakelaar zit dus in het persoonlijke contact. Daarbij gaat een online aankoopmakelaar dus niet mee naar de bezichtigingen.

Schakelt u een online makelaar in? Dan mist u dus een belangrijk onderdeel bij de koop van een woning: persoonlijk, face-to-face contact. Wel is een online snel bereikbaar en er hoeven geen afspraken gemaakt te worden om bepaalde onderwerpen te bespreken. Een nadeel hieraan is dat u hoogstwaarschijnlijk ieder contactmoment met een andere deskundige aan de lijn bent. Daarbij werken online aankoopmakelaars meestal landelijk.

Een traditionele aankoopmakelaar is een makelaar die meestal in de buurt gevestigd is op de plek waar u van plan bent te gaan wonen. Traditionele aankoopmakelaars zijn meestal zowel verkoopmakelaars als aankoopmakelaars. Een traditionele makelaar gaat mee daar de bezichtigingen, zij kunnen daarom direct advies geven en mogelijke gebreken van de woningen die u op het eerste oog niet ziet met u bespreken. Ook kan een traditionele aankoopmakelaar op zoek gaan naar een woning die perfect bij u past.

Wat kost een aankoopmakelaar?

De tarieven van een aankoopmakelaar verschillen. Sommige aankoopmakelaars werken met een vast tarief, dit ligt vaak tussen de duizend en vijfduizend euro. Ze krijgen uiteindelijk altijd hun geld en gaan niet op zoek naar het duurste huis. Ook zijn er aankoopmakelaars die hun geld verdienen met een vast percentage van de definitieve aankoopprijs, dus hoe duurder de woning, hoe meer geld er wordt verdiend. Ook zijn er aankoopmakelaars die werken met een percentage van het onderhandelingsresultaat. Dit betekent dat de aankoopmakelaar ontzettend zijn best gaat doen om te onderhandelen over de aankoopprijs. Hoe meer er is onderhandeld, hoe meer er wordt verdiend.

Wilt u graag advies van onze aankoopmakelaars? Neem dan contact met ons op.

vrijwillige veiling Almere

Gratis adviesgesprek

  Huis verkopen

  Ontvang exclusieve adviezen om uw huis te verkopen

  Leer hoe je makkelijk uw huis kunt verkopen met exclusieve tips en inzichten die wij alleen delen met onze nieuwsbrief ontvangers.

   Meer over uw huis verkopen…

   Stappenplan huis verkopen nieuw

   Funda Beoordeling

   9.4

   beoordeling door onze klanten