IMMO blog Wat is de beste periode om je huis te verkopen

INFOGRAPHIC

Er zijn een hoop mensen die op zoek zijn naar een nieuwe koper voor hun huis. Het kan zelfs zijn dat jij ook tot deze groep behoort, je bent tenslotte niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Het verkopen van een woning is nog niet zo eenvoudig, er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. De beste periode om je huis in de verkoop de zetten is daar één van de onderdelen van. Om jouw huis zo succesvol mogelijk op de markt te zetten is het verstandig om dit artikel eens goed door te lezen. Wij laten je vandaag namelijk precies zien wat de beste periode is om je huis te verkopen.

Infographic IMMO 20

Afhankelijk van de makelaar

Vrijwel iedere makelaar houdt een ander standpunt aan als het aankomt op de beste verkooptips voor een woning. We zullen je hieronder enkele van de meest gekozen periodes laten zien voor de verkoop van je huis. Een hoop makelaars zijn het er mee eens dat het het beste is om je woning te koop te zetten in de lente. De reden hiervoor is simpel, als je jouw huis in deze periode beschikbaar voor de verkoop stelt, is de lichtinval in deze periode van het jaar het best. Aangezien het bij het kopen van een woning toch aan zal komen op wat je kunt zien is het belangrijk dat de lichtinval goed is. Een goede maand om jouw huis bijvoorbeeld te verkopen is de maand mei of april.

Een ander voordeel van het te koop zetten van jouw woning in de lente is dat de tuin er toch wat mooier bij zal liggen. Wanneer jij jouw tuin aanbiedt in de winter zullen de blaadjes toch niet meer echt aan de bomen zitten, om nog maar niet te spreken over de herfst. Mocht je dan ook een woning hebben met een tuin dan is het maken van goede foto’s in de tuin in de lente een stuk makkelijker dan in de andere periodes van het jaar.

Welke periodes niet

Er zijn ook enkele periodes aan te wijzen die je echt ten alle tijden moet voorkomen als het aankomt op de verkoop van jouw woning. De vakantieperiode in de zomer is echt een no go, vrijwel niemand is dan op zoek naar een nieuwe woning. dit geldt ook voor de winter, een huis kopen terwijl overal sneeuw ligt is niet zo logisch. Verkoop het dus tijdens de periodes waarin mensen op zoek zijn naar een woning.

De lente is dus de ware winnaar als het aankomt op de verkoop van jouw woning. Dit is de periode waarin een hoop mensen op zoek zijn naar een nieuwe woonruimte. Dankzij het lekkere weer is het een stuk eenvoudiger om foto’s te maken die er aantrekkelijk uitzien. Combineer dit met een bezichtiging, dankzij de lichtinval vaak je veel meer kans op een succesvolle verkoop van de woning. Jij ook jouw huis verkopen Mocht je nog meer te weten willen komen over de verkoop of juist aankoop van een woning dan kan je altijd even verder lezen hier op de blog!

Bent u benieuwd wat de gemiddelde huisprijzen zijn in Nederland?