De grootste verwondering van dit moment IMMO

De grootste verwondering van dit moment?

In Almere is de woningmarkt duidelijk veranderd. Een langere tijd voordat de woning is verkocht, moeizame onderhandelingen en als de woning is verkocht, de koopovereenkomst is getekend en de bedenktijd is verlopen gaat de financiering de laatste hobbel zijn voor een definitieve verkoop.

Het verkrijgen van de hypotheek is moeilijk. Goede voorbereiding is echt nuttig. Een actuele werkgeversverklaring, loonstrook, bkr-codering opvragen; nuttig om al te hebben als u koper bent. Bent u zelfstandige en koopt u een woning is, volgens advertenties, heel veel mogelijk ! Inderdaad maar wel na een onvoorstelbaar stroperig en omslachtig proces met een bank op afstand. We hebben menig stomverbaasde, teleurgestelde en ook boze ondernemers in ons winkeltje gehad. Veel kosten worden gemaakt en veel tijd geïnvesteerd in bijvoorbeeld de jaarrekening, een ondernemersinkomen-berekening, taxatie enzovoort.
Alhoewel hierdoor uiteindelijk gezonde financiële situaties ontstaan voor zowel de bank en de koper kan ik me goed voorstellen dat kandidaat-kopers zich afvragen waarom het zo moet. Verschillende kandidaten zullen daardoor ook niet gaan verhuizen waardoor de doorstroming niet op gang komt en starters minder keuze hebben op de markt.

Ondanks de administratieve rompslomp, de tijdsinspanning die nodig is en de spanning die een en ander oplevert zijn en nog steeds goede aantallen mensen die interesse hebben om een woning te kopen. Dit betekent dat er echte behoefte bestaat aan woonruimte waardoor nog steeds veel mensen op pad zijn om een pand te kopen. We lezen dit niet alleen in de krant, we merken dat dagelijks in de markt.

We zijn erg blij met de belangstelling in woningen op dit moment; in de huidige wereld kan je je ook voorstellen dat mensen even geen belangstelling in onze woningen zouden hebben.

Mocht u zich oriënteren op het kopen van een woning bereid u zich voor en wellicht zien we u dan op 1 april aanstaande tijdens de open deuren dag die Funda dan organiseert en waarop u onze woningen zonder afspraak kunt gaan bezichtigen. U bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Arie van der Lee
NVM Makelaar – Taxateur o.z