Hoe verkoopt u een huis (snel!)

Hoe verkoopt u een huis snel

Hoe verkoopt u een huis (snel!)

Het besluit is genomen: u wilt uw woning verkopen. Maar hoe doet u uw huis of appartement het snelst van de hand? Onze deskundige makelaars hebben alle benodigde kennis in huis om u door de verschillende, cruciale onderdelen van het verkopen van uw woning te begeleiden. Met de waardevolle tips uit dit artikel, leren wij u uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan de potentiële kopers. Doe ook zaken met de beste makelaar van de omgeving en verkoop uw huis snel.

1. Klaarmaken voor de verkoop

Voordat we aan de slag gaan, moet u er eerst voor zorgen dat de woning in optimale staat verkeert. De koper moet zichzelf kunnen voorstellen in uw woning. Haal daarom alles uit de kast om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te laten ogen. Zet wat leuke bloemen neer, ga een keer grondig met de stofzuiger door het huis en berg alle persoonlijke bezittingen zoals foto’s op. Voor meer tips over de presentatie van uw huis en de voorbereiding op de verkoop: lees onze uitgebreide infographic via de link hieronder. Dit zorgt ervoor dat de mensen in een keer een uitstekende (eerste) indruk van de woning zullen krijgen. Succes is zo zeker gegarandeerd.

2. Een verzorgde tuin

Bij het verkopen van een huis is men vaak gefocust op het uiterlijk binnen de woning. De tuin wordt daarbij snel vergeten, terwijl dit juist prominent onderdeel is van het huis. Zorg er daarom dat de tuin in goede staat verkeert en er netjes bij ligt. Dit hoeft echter niet duur of lastig te zijn, het is al voldoende als het geheel een verzorgde uitstraling heeft. Haal bijvoorbeeld het onkruid weg, plaats een aantal bakken groen en snoei waar nodig. Deze handelingen dragen bij aan een verzorgd uiterlijk van het perceel, waardoor kopers een positief beeld krijgen bij de woning wat IMMO Arie van der Lee in staat stelt de woning nog sneller te kunnen verkopen. Bekijk onze handige checklist om uw huis te verkopen.

3. Uitstekende conditie

Los van het uiterlijk van de woning en de tuin, is het belangrijk dat de woning in uitmuntende staat verkeert. Zo dienen alle nodige reparaties aan de woning gedaan te zijn. Voor de potentiële koper wordt een woning direct minder aantrekkelijk wanneer er mankementen zichtbaar zijn. Want mankementen betekenen meer kosten voor de koper.

4. Professionele afbeeldingen en video’s

Uw woning is nu zowel van buiten als van binnen in perfecte staat en alle mankementen zijn verholpen. De volgende stap is het vastleggen van de woning. Beeldmateriaal is logischerwijs essentieel voor de verkoop van een woning. Men zoekt niet op bepaalde eigenschappen van een woning, maar kijkt vooral naar afbeeldingen waar de eerste indruk op wordt gebaseerd. Niet alleen in de krant, maar ook online. Denk hierbij aan een website als Funda, waar ieder jaar opnieuw duizenden woningen worden gekocht en verkocht. Het is dus noodzakelijk dat foto’s en video’s van uw woning professioneel gemaakt worden. Bij IMMO Arie van der Lee weet u dat het beeldmateriaal er altijd mooi uitziet, omdat wij namelijk alleen in zee gaan met de beste fotografen.

5. Aantrekkelijke verkooptekst

Een koper wordt aangetrokken door afbeeldingen van het huis. Het volgende waar hij of zij nu naar kijkt, is de verkooptekst. Hierin staan de details van de woning, wordt de buurt beschreven en wordt de geïnteresseerde getriggerd om de woning te bezoeken. Onze makelaars weten dat met deze verkooptekst het verschil kan worden gemaakt. Daarom zijn zij gespecialiseerd in het schrijven van aantrekkelijke verkoopteksten.

6. Het energielabel

Duurzaamheid staat hoog op de maatschappelijke agenda. Het blijkt dat woningen nog sneller verkocht worden als ze voorzien zijn van een energielabel. Een energielabel varieert van A T/M G, waarbij een A-label aangeeft dat de woning zeer energiezuinig is, wat bij een G-label niet het geval is. De hedendaagse koper hecht hier veel waarde aan. Wanneer u bij de verkoop van een woning niet in faciliteert, kan dit een minpunt zijn voor de koper.  Om ervoor te zorgen dat de koper zonder problemen kan zien hoe goed de woning geïsoleerd is en hoeveel energie er verloren gaat, is het verstandig het huis te voorzien van een energielabel. Wij helpen u hierbij, want door het vertonen van dit label ziet de koper direct hoe groen uw woning is. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de waarde van de woning aanzienlijk zal stijgen.

7. Inzetten van de juiste kanalen

De foto’s en video’s van uw huis zijn gemaakt, een aantrekkelijke verkooptekst is geschreven en het energielabel is bekend. Voordat u uw woning open kunt stellen aan geïnteresseerden, moet eerst zichtbaar worden dat de woning te koop staat. Dit geldt zowel offline als online. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en kanalen beschikbaar zijn bij het verkopen van uw huis. Bij IMMO Arie van der Lee garanderen wij optimale offline én online zichtbaarheid. Wij groeien mee in het digitale tijdperk, waar online het grootste bereik van de doelgroep te halen valt. Om deze reden hebben wij ons expert gemaakt in de online presentatie en vindbaarheid van woningen. Zo presenteren wij uw woning niet alleen uitgebreid op Funda, maar ook op onze eigen website en via sociale media kanalen zoals Facebook & Instagram.

8. De bezichtiging inplannen

De woning staat nu zowel online als offline optimaal gepresenteerd. Geïnteresseerde kopers zien uw huis of appartement en willen deze graag met eigen ogen zien. Voordat er überhaupt mensen over de vloer kunnen komen, is natuurlijk eerst van belang dat er bezichtiging worden ingepland. Dit houdt in dat u dus alles uit de kast moet halen om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Wij helpen hierbij; IMMO Arie van der Lee zorgt immers voor de beste bezichtigingen. Bij interesse van een koper, kiezen wij een datum die voor elke partij geschikt uitkomt.

9. De onderhandeling: sta op uw strepen!

Wanneer een potentiële koper een bod heeft uitgebracht, is het van belang dat u niet te snel in de prijs gaat zakken. Veel verkopers gaan hiermee de fout in omdat zij denken dat ze gemakkelijk wat naar beneden kunnen en daarmee de woning sneller te verkopen. De reden waarom u dit niet moet doen, is dat mensen argwaan krijgen wanneer u niet in onderhandeling treedt over de prijs. Hiermee wordt het idee geschept dat er iets mis is met de woning. Uiteraard moet dit misverstand voorkomen worden; u wilt immers niet hebben dat de koper op het laatste moment afziet van zijn of haar bod. Ga daarom nooit onder de gestelde grens zitten. Dit kan lastig zijn, daarom voorziet IMMO Arie van der Lee u te allen tijde van de beste adviezen. Dankzij onze jarenlange ervaring en deskundigheid, geven wij gegronde adviezen op maat.

Verkoop uw woning snel met de bovenstaande tips van IMMO Arie van der Lee. Het verkopen van een woning is altijd een beetje stressvol, laat IMMO Arie van der Lee u daarom bijstaan. Op deze manier kunt u in alle rust op zoek gaan naar een nieuwe woning, dit is wel zo prettig! Wilt u nog meer informatie? Lees dan onze 4 handige tips voor de verkoop van uw huis.

vrijwillige veiling Almere

Gratis adviesgesprek

  Huis verkopen

  Ontvang exclusieve adviezen om uw huis te verkopen

  Leer hoe je makkelijk uw huis kunt verkopen met exclusieve tips en inzichten die wij alleen delen met onze nieuwsbrief ontvangers.

   Meer over uw huis verkopen…

   Stappenplan huis verkopen

   Funda Beoordeling

   9.1

   beoordeling door onze klanten