Huurverhoging Nu is de tijd om een huis te kopen

Huurverhoging? Nu is de tijd om een huis te kopen!

In Nederland zijn er nog altijd een hele hoop mensen die in een huurwoning wonen. Dit is natuurlijk voor iedereen een persoonlijke keuze geweest, maar het is wel zo dat het vandaag de dag niet meer zo gunstig is om een woning te huren. Doordat er regelmatig een huurverhoging doorkomt kan je namelijk veel beter op zoek gaan naar een koopwoning. Wij zullen je in dit artikel laten zien waarom het verhuizen naar een koopwoning eigenlijk een goed idee is, voor je het weet wil je niet meer huren!

Een veel stabielere prijs per maand

Een groot voordeel van wonen in een koophuis is dat je geen last hebt van de huurverhoging die je vaste lasten hoger uit laten komen. Bij een koophuis liggen de tarieven een stuk stabieler dan bij een huurwoning. Aang bezien er op de hypotheek niet zoveel veranderingen plaatsvinden is een koopwoning ideaal voor de mensen die toch wat meer zekerheid willen hebben voor de betaling. Bij een huurwoning krijg je vrijwel ieder jaar te maken met een verhoging van de kosten voor de huur. Wanneer je dit niet meer wilt ondervinden is het kopen van een koopwoning de enige optie die nog voor je open zal liggen.

De woning wordt echt van jou

Daarnaast is het bij een koopwoning natuurlijk zo dat de woning na afbetaling van de hypotheek echt van jou zal zijn. Voor veel mensen is dit de grootste reden om te kiezen voor een koopwoning. Het wordt echt jouw plekje en wanneer je de woning helemaal hebt afbetaald hoef je alleen nog maar de kosten voor gas water en licht te betalen. Dit zorgt er dan ook voor dat je een plek hebt waar je voor bijna geen geld kunt gaan wonen, handig voor de mensen die bijna met pensioen zijn en die later minder zorgen willen hebben.

Je bent baas over eigen huis

Iedereen die ooit in een huurwoning heeft gewoond weet hoe vervelend het kan zijn wanneer een huisbaas bepaalde verplichtingen niet nakomt. Denk bijvoorbeeld aan lekkages die niet worden verholpen of aan andere gebreken binnen de woning. Bij een koopwoning heb je heel dit probleem niet meer, hier ben je namelijk volkomen baas in eigen huis. Mocht er bijvoorbeeld een keer sprake zijn van een bepaald lek of een andere werkzaamheid die verricht moet worden dan kan je hier veel sneller actie voor ondernemen. Wel is het natuurlijk zo dat je hierbij de kosten voor eigen rekening zal moeten nemen, maar wanneer je snel actie onderneemt kan je vrijwel altijd de kosten tot een minimum beperken.
Bekijk zeker even de andere artikelen hier op de blog als je nog meer te weten wilt komen over de tips en tricks die kopen kijken bij de koop of verkoop van een woning. Wij van IMMO laten je precies zien hoe ook jij succesvol van je huis af kan komen en hoe je dan eigenlijk een nieuwe woning kunt vinden waar je je helemaal thuis kunt voelen. Voor woningen zit je bij ons altijd goed voor een groot aanbod?