IMMO blog Jouw huis verkopen boven de vraagprijs

Jouw huis verkopen boven de vraagprijs!

Er zijn vele manieren die je kunt volgen als jij jouw woning voor zoveel mogelijk geld wilt verkopen. Nu zijn er veel mensen die gewoon een bepaalde vraagprijs instellen voor de woning. Uiteraard is dit een optie, maar het levert niet altijd het meeste op. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om meer te vragen dan de normale vraagprijs. Dit is door een bieden vanaf vraagprijs in te stellen voor de woning. Welke voordelen zitten hier aan vast? Lees snel verder om daar achter te komen!

Het is voor de verkoper minder risicovol

Het grootste voordeel van een bieden vanaf de vraagprijs is dat je als verkoper nooit meer onnodig veel risico zal lopen bij het verkopen van die specifieke woning. Dit komt door de gunning onder voorbehoud. Je zal namelijk in staat zijn om het bod te kiezen waar jij je prettig bij voelt en waarvoor jij jouw woning wel van de hand wilt doen, voor de verkoper is dit erg prettig. Dit geeft immers veel meer vrijheid dan bij de andere verkooptechnieken.

Je hebt de woning sneller verkocht

Over het algemeen is het zo dat de woningen die een bieden vanaf prijs hanteren sneller verkocht worden dan de huizen die dit niet hebben. Dit brengt dan ook met zich mee dat het algemene verkoopproces een stuk minder tijd zal bedragen. Hierdoor hoeft die verkoop van de woning helemaal niet zo lang te duren. Je kunt gelijk in de nieuwe woning trekken, het is niet meer nodig om heel lang met een oude woning te blijven zitten.

Benieuwd naar de ontwikkelingen in de huismarkt voor de verkoperskant? NVM heeft de cijfers voor u op een rijtje gezet!

Je krijgt meer mensen op bezoek

Ook is het zo dat de doelgroep zal gaan stijgen in tegenstelling tot de verkoop van andere in de buurt die een andere verkoopwijze hanteren. Doordat je hier te maken hebt met een aanvankelijk lagere prijs is het mogelijk om veel meer mensen te trekken naar de woning. Dit brengt met zich mee dat de woning meer aandacht zal krijgen, zoals iedereen weet zal een woning veel sneller verkocht kunnen worden naarmate er meer mensen op bezoek komen die de woning met eigen ogen willen zien.

Je zal meer geld boven de vraagprijs krijgen

Ook zorgt het meer vragen voor de woning ook nog eens voor een bepaald soort psychologisch effect. Het is namelijk zo dat er een hoop mensen zijn die denken dat ze een goede deal te pakken hebben. Dit zorgt er dan ook weer voor dat mensen denken dat de woning echt een koopje is, terwijl in werkelijkheid de prijs van de woning een stuk lager zou liggen dan voorheen. Als je nog niet bent uitgekeken op alles wat je maar kunt leren over de koop of verkoop van een woning dan zou je eigenlijk even verder moeten kijken hier op de site. We laten je precies zien wat je moet weten als je jouw woning ook aan een ander over wilt dragen. Dit kan alleen door een makelaar te kiezen. Op die manier kan je het meeste halen uit de verkoop of aankoop van jouw woning!