Welke makelaar is goed

Welke makelaar is goed

Ook jij wilt graag je woning verkopen? In dit geval zal je op zoek moeten gaan naar een makelaar welke je hierbij goed van dienst kan zijn. Het zoekproces voor het vinden van een makelaar is een klus waar men niet te licht over moet denken, je wilt nu eenmaal wel de geschikte persoon hebben. In dit artikel zullen wij voor jou enkele handige stappen langslopen die je helpen om de juiste kandidaat voor de klus te vinden. Voor je het weet zal ook jij een geschikte makelaar hebben gevonden. 

Wat moet de makelaar kunnen? 

Een goede makelaar die is bekend met de verkoop van woningen. Dit lijkt een inkoppertje, maar we zien dat dit toch niet vaak genoeg herhaald kan worden. Het is namelijk zo dat er veel makelaars zijn die niet bepaald deskundig zijn op het gebied van woningverkoop. Om te zien of het kantoor wat jij voor ogen hebt professioneel is zou je kunnen kijken naar de vergunningen die dit kantoor op naam heeft staan. Check ook even of ze deel uitmaken van een makelaarsvereniging, dit zijn alle betrouwbare makelaars die verzameld zijn in een grote vereniging. Is dit achter de rug dan zal je moeten kijken of de makelaar voldoende diensten aan kan bieden. Is het mogelijk om foto’s te laten maken? Hebben ze ook sociale media toepassingen? Doen ze ook aan advertenties voor jouw woning? Dit kan allemaal van belang zijn bij de verkoop van een woning

Wanneer je alle bovenstaande stappen hebt doorgenomen zal je niet meer zoveel moeite hebben om een goede kandidaat te vinden. Het is even wat werk dat je moet verrichten, maar dan heb je ook wat. Het is tenslotte niet zomaar iets om je woning van de hand te doen!