Uw huis te koop zetten in de zomervakantie?

De zomervakantie is net begonnen en wij krijgen vaak de vraag of het slim is om in deze periode uw huis te verkopen. U zou juist denken dat het niet slim is, omdat veel mensen bezig zijn met hun vakantie. En niet bezig zijn met het kopen van een nieuw huis. Dat is ook vaak een reden waarom veel mensen denken dat het onverstandig is om hun huis in de verkoop te zetten en het dan ook niet doen. Het voordeel is als u uw huis in de verkoop zet tijdens de vakantieperiode dat u juist hierdoor minder concurrentie hebt.

Het huis komt tot zijn recht

Tijdens de zomerperiode ligt de tuin bij het huis en de natuur in de omgeving er juist mooi bij. Hierdoor ziet het huis er aantrekkelijker uit. Woont u bijvoorbeeld aan de Noorderplassen aan het water? Dan is het juist het moment om uw huis te verkopen. U kunt zelfs de kopers meenemen voor een klein boottochtje over het water. Ook de foto’s van uw huis zijn ideaal om gemaakt te worden omdat er geen lege tuin opstaat. In de zomer is het ook langer licht buiten. Hierdoor kunt u zelfs in de vroege ochtend of in de late avond nog een bezichtiging inplannen.

De ideale periode voor verkoop

In de zomerperiode hebben kopers van een huis vaak alle tijd om op huizenjacht te gaan. Daarnaast is slechts 20% van Nederland in exact dezelfde periode op vakantie. De reden om uw huis niet in de verkoop te zetten, omdat iedereen op vakantie is, gaat hier dus niet echt in op.
De makelaar in Almere vindt het belangrijk dat u uw huis te koop zet op het moment dat het jou uitkomt. Ook zijn goede marktomstandigheden van grote invloed op het seizoen waarin u het verkoopt. De huizenmarkt staat er momenteel goed voor en dus nu is het een goed moment om uw huis te verkopen. Of het nou zomer is of niet.

Laat u adviseren!

Wilt u meer informatie over de ideale periode voor de verkoop van uw huis. Of hoe wij uw huis kunnen verkopen terwijl u op vakantie bent? Laat u adviseren door één van onze NVM makelaars. Neem hiervoor contact op met Elly Oudhoff. Voor de verkoop van uw huis adviseren wij om onze handige checklist door te nemen.