Welke makelaar moet ik kiezen?

Welke makelaar moet ik kiezen

Welke makelaar moet ik kiezen?

U heeft besloten om uw woning te verkopen en te verhuizen. U wilt natuurlijk de beste makelaar die precies weet wat uw behoeftes zijn. Daarbij wilt u uw woning verkopen voor de hoogst mogelijke verkoopprijs en het liefst zo snel mogelijk. Een huis verkopen is een groot proces er komt veel bij kijken. De meeste mensen kiezen ervoor om dit proces uit handen te nemen. Het kiezen van een juiste makelaar is een hele belangrijke keuze die u moet maken.

Er zijn verschillende soorten manieren om uw woning te verkopen. U kunt namelijk kiezen voor een traditionele makelaar, een internetmakelaar of u kunt ervoor kiezen om zelf uw huis te verkopen. Bij het aanschaffen kopen of verkopen van een woning zijn er verschillende soorten makelaars: verkoopmakelaars, aankoopmakelaars, verhuur makelaars en taxateurs. In dit artikel leert u meer over deze verschillende vormen van makelaars en de daarbij passende dienstverlening.

Verkoopmakelaar

Wanneer u uw huis wilt verkopen, dan schakelt u een verkoopmakelaar in. Een verkoopmakelaar zet zich in om uw huis te verkopen en neemt bijna al het werk dat het verkopen van een woning met zich meedraagt uit handen. Zij zorgen dat het proces een stuk sneller gaat. U bent niet verplicht om een verkoopmakelaar in te schakelen wanneer u uw woning gaat verkopen. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om wel een verkoopmakelaar in te schakelen, omdat dit veel scheelt in tijd en omdat proces dan een stuk gemakkelijk gaat. Dit komt doordat een verkoopmakelaar meer kennis heeft.

Aankoopmakelaar

Als u een huis wilt kopen, dan kunt u er voor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar begeleidt u bij het zoeken naar een huis die perfect bij u past. Bij het onderhandelen is het optimaal om een aankoopmakelaar te hebben. Een aankoopmakelaar is namelijk getraind om te onderhandelen. Als een aankoopmakelaar goed kan onderhandelen bij een aankoop van een woning is dit in uw voordeel. 

Verhuurmakelaar

Een verhuurmakelaar is minder vanzelfsprekend, maar wel ontzettend handig. Een verhuurmakelaar is in dienst van de verhuurder en neemt een aantal taken op zich. De verhuurmakelaar gaat op zoek naar potentiële huurders en zorgt ervoor dat – wanneer er problemen zijn tussen de verhuurder en huurder – deze dan worden opgelost. Zij nemen veel werk voor u uit handen. Daarnaast houdt een verhuurmakelaar zich bezig met het adverteren van huurwoningen. Ze zorgen ervoor dat er een huurovereenkomst is en dat beide partijen zich aan de afspraken houden.

Taxateur

Een taxateur schat de waarde van een woning en maakt een taxatierapport. Hierin staat de waarde van de woning. Dit rapport moet worden opgesteld door een gecertificeerd taxateur. Bij het maken van een taxatierapport wordt er gekeken naar het soort woning, de grootte en indeling van de woning, voorzieningen in de buurt van de woning, kwaliteit van de woning, de ligging van de woning enzovoort. Door de gegevens die de taxateur van de woning heeft, weet de taxateur de waarde van een woning is.

Traditionele makelaar

Het woord traditionele makelaar is pas ontstaan toen de internetmakelaar kwam. Een traditionele makelaar is een full-service makelaar en neemt bijna alle taken uit handen betreft de verkoop of aankoop van een woning. Denk hierbij aan het regelen van de advertentieteksten voor uw woning, professioneel beeldmateriaal en potentiële kopers voor uw woning. Kortom een traditionele makelaar regelt alles, van a tot z. Het is belangrijk om een NVM-makelaar in te zetten voor de verkoop van uw huis. Bij het NVM zijn gekwalificeerde makelaars aangesloten. IMMO Arie van der Lee heeft alleen maar NVM-makelaars in dienst.

Internetmakelaar

Een internetmakelaar verschilt niet veel met een traditionele makelaar. Een internetmakelaar zet uw huis of appartement ook te koop, maar dan online. Het verschil tussen een internetmakelaar en een traditionele makelaar is dat een internetmakelaar niet mee gaat naar de bezichtigingen, zoals een traditionele makelaar wel doet. De online makelaar verkoopt huizen waarbij de eigenaar van het huis zelf de bezichtigingen onderneemt. Bij een internetmakelaar doet u veel taken zelf. Dit in tegenstelling tot een traditionele makelaar waarbij de taken u vaak uit handen genomen worden.

Het contact met een internetmakelaar verloopt vooral online, bij een traditionele makelaar face-to-face. Daarom zal u, bij aansluiting met een een internetmakelaar, de bezichtigingen voor eigen rekening moeten nemen. De traditionele makelaar neemt dit echter van u over. Er zijn ook overeenkomsten tussen beide. Zo plaatsten beide soorten makelaars een advertentie op huizensites en helpen zij u bij het vaststellen van een vraagprijs.

Zelf uw huis verkopen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf uw huis te verkopen. Hierdoor bespaart u enorm veel geld, maar het vergt wel veel tijd. Zelf uw huis verkopen betekent ook alles zelf doen. Zo moet u een vraagprijs vaststellen, beeldmateriaal van uw huis of appartement maken, een aantrekkelijke tekst schrijven en potentiële kopers ‘lokken’. Klinkt dit als te veel werk? Er zijn makelaars die u willen ondersteunen bij het verkopen van uw woning. Dit betekent dat u uw woning wel zelf verkoopt, maar hulp krijgt bij een paar activiteiten.

De zoektocht naar de beste makelaar

Voordat u op zoek gaat naar een makelaar, vraag uzelf dan af wat u wilt dat een makelaar gaat doen. Als u vooral zelf veel wil doen, is het misschien slim om te zelf uw huis te verkopen en een makelaar te kiezen die u met een paar activiteiten ondersteunt. Heeft u weinig tijd en wilt u dat uw woning zo snel mogelijk wordt verkocht? Dan kunt u het best kiezen voor een traditionele makelaar. Maak een wensenlijst zodat het uiteindelijk een stuk gemakkelijker is om de juiste en best bij u passende keuze te maken.

U heeft nu gezocht naar een makelaar en er zijn er paar makelaars die u aanspreken. Bij een advertentie op het internet kan iedereen zichzelf hoog aanprijzen, dus u zit nog een beetje in een twijfel voor welke makelaar u moet kiezen. Het beste is dan om met een paar makelaars in gesprek te gaan. U weet pas echt of het klikt wanneer u iemand in het echt ziet. Zo kunt u zien of de makelaar goed bij u past en of jullie dezelfde visie delen. Stel uzelf de volgende vragen: heeft de makelaar tijd om mijn huis zo snel mogelijk te verkopen? Is er klik tussen mij en de makelaar? Zijn er goede recensies over de makelaar? Heeft de makelaar zich goed voorbereid voor het persoonlijke gesprek? Komer er geen onverwachte kosten bij het verkopen van uw woning?

Nadat u op gesprek bent geweest met één of twee makelaardijen is het het best om te kiezen voor een makelaar die het beste aanvoelt. Meestal weet u dit al snel. Ook kunt u aan familie en vrienden vragen naar hun ervaringen succes verhalen.

IMMO Arie van der Lee

IMMO Arie van der Lee is een makelaar is midden in Almere Centrum. IMMO van der Lee is al twintig jaar actief op de woningmarkt en heeft dus enorm veel ervaring bij het verkopen en kopen van huizen. Met een klein en enthousiast team is persoonlijk contact en begeleiding ontzettend belangrijk. IMMO Arie van der Lee werkt met een deskundig team van vier mensen. Een full service makelaar die niet alle activiteiten voor u uit handen wilt nemen, maar juist met u samen wilt werken. Daarbij zijn wij bereid om alles voor u te doen, denk daarbij aan het vaststellen van een vraagprijs, bemiddelen, het maken van beeldmateriaal van uw woning, het schrijven van aanbodteksten, advertenties plaatsen op bekende huizensites en nog veel meer. Met veel ervaring en veel tevreden klanten is IMMO Arie van der Lee prettig om mee samen te werken.

Bent u woonachtig in Almere en wilt u uw woning verkopen of bent u opzoek naar een woning in Almere? IMMO Arie van der Lee heeft zich gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van woningen in Almere. Wij zijn de beste verkopende makelaar van Almere. Wilt u weten wat een makelaar doet? Bekijk dan onze blog.

IMMO Arie van der Lee is een NVM-makelaar, het is verstandig om te kiezen voor een NVM makelaar. Het voordeel van het kiezen voor een NVM makelaar is dat kwaliteit op nummer één staat. U heeft een uitgebreide presentatie op Funda, u kunt meedoen aan een landelijke NVM open huizen route en u heeft toegang tot het grootste zoekbestand van Nederland.

Wilt u meer weten over IMMO Arie van der Lee als makelaar? Neem dan contact op met Elly Oudhoff.

vrijwillige veiling Almere

Gratis adviesgesprek

  Huis verkopen

  Ontvang exclusieve adviezen om uw huis te verkopen

  Leer hoe je makkelijk uw huis kunt verkopen met exclusieve tips en inzichten die wij alleen delen met onze nieuwsbrief ontvangers.

   Meer over uw huis verkopen…

   Stappenplan huis verkopen nieuw

   Funda Beoordeling

   9.4

   beoordeling door onze klanten