Wonen in een kindvriendelijke buurt in Almere

Wonen in een kindvriendelijke buurt in Almere

Wonen in een kindvriendelijke buurt in Almere

Wonen in een kindvriendelijke buurt of wijk kan perfect in Almere.

In Almere een kindvriendelijke omgeving vinden voor uw huis is voor IMMO Arie van der Lee een eitje.

Wanneer u met uw gezin op zoek bent naar een kindvriendelijke omgeving kan IMMO Arie van der Lee u helpen zoeken naar de perfecte woning voor u en uw gezin.

Wat is een kindvriendelijke buurt in Almere?

Voor kinderen is het belangrijk om pleinen en straten te hebben in de buurt waar ze kunnen voetballen, fietsen, spelen en ga zo maar verder om zich prettig te voelen in de buurt. Door in een kindvriendelijke wijk te wonen met veel kinderen én een buurt waar veel plaats is om te spelen leren kinderen zich ontwikkelen. Het ontmoeten van nieuwe kinderen is namelijk voor kinderen belangrijk om zich sociaal te ontwikkelen. In onze andere blog komt u trouwens meer te weten over het wonen in Almere.

Is wonen in Almere veiliger dan in de polder?

Wonen in een stad als Almere is misschien wel kindvriendelijker dan wonen in de polder, platteland of in een dorp. In een stad zoals Almere is een ruim aanbod aan basisscholen. In Almere wonen veel gezinnen met kinderen. Ook is het veilig voor kinderen om buiten te spelen, omdat er in Almere veel hofjes zijn waar kinderen veilig met elkaar kunnen spelen. In Almere zijn er veel plekken waar auto’s niet hard mogen rijden. In Almere zijn veel hofjes. Dit is een plek omringd met huizen. In een hofje kan een kind gerust spelen en kunnen ouders gemakkelijk van af hun eigen woning op de kinderen letten. In de hofjes mogen geen auto’s komen. Wij geven 5 redenen waarom je in Almere zou moeten wonen!

Spelen in het bos in Almere met uw kind

In de wijken van Almere zijn er in elke wijk wel meerdere speeltuinen te vinden. Voor een kind is het veilig om van huis naar een speeltuin te gaan, omdat er aparte fietspaden en voetpaden zijn. Ook is er in Almere veel groen, spelen in de bossen of een wandeling in de natuur kan gemakkelijk in Almere. Doordat er in de wijken in Almere een snelheidslimiet is, is het voor kinderen nog veiliger om buiten spelen. Wilt u uw kinderen ook in de natuur laten spelen? Dan zijn wijken in Almere Poort of Almere Hout aantrekkelijk. Of wijken zoals de Oostvaardersbuurt en Noorderplassen. Op deze locaties bent u omringd met de natuur en bent u vijf minuten verwijderd van het bos. Ook zijn er veel parken in Almere waar u met uw kinderen kunt wandelen of fietsen. Parken zoals het Beatrixpark, Cascadepark, de Kemphaan en nog veel meer. Bij de parken vindt u ook speeltuinen, restaurants en andere recreatie.

De kindvriendelijke wijken in Almere hebben vaak een stand

In de zomer kunt u in Almere met uw kinderen naar het strand. In Almere zijn verschillende stranden te vinden. In Almere Haven, Almere Stad, Almere Poort en in Noorderplassen ligt het strand op een steenworp afstand. De stranden zijn verspreid door heel Almere, dat betekent dat waar u ook woont u een strand in de buurt heeft. Gemiddeld doet een Almeerder er 10 minuten op de fiets over om bij het dichtbijzijnste strand te komen. Op de stranden van Almere komt regelmatig een ijscoman langs en meestal is er een restaurantje in de buurt waar u een hapje kunt eten.

Veiligheidsmonitor Almere 2019

Bent u op zoek naar vooral een wijk in Almere waar de veiligheid van uw kind gegarandeerd is? De wijken die ontzettend goed scoren op de veiligheidsmonitor zijn: De Meente, De Gouden, De Velden, Overgooi, Noorderplassen, Sieradenbuurt, Stripheldenbuurt en Almere Duin. Dit zijn wijken die aanzienlijk beter scoren dan de rest van Almere. De wijken waarvan het gemiddelde lager is dan dat van Almere zijn deze wijken: Kruidenwijk, Stedenwijk, Centrum van Almere stad, Danswijk, Tussen de Vaarten Noord, Molenbuurt en het Centrum van Almere Buiten. Soms is het spannend om te verhuizen naar andere plaats? Onze NVM Makelaars helpen u graag bij deze stap en adviseren u zo goed mogelijk.

Anderzijds zijn de wijken die goed scoren op de veiligheidsmonitor ook vaak rustige wijken met minder faciliteiten. Wilt u weten welke wijk voor uw gezin de beste is? En wilt u meer weten over het kopen van een huis in Almere? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren. Onze makelaars in Almere wonen hier al jaren en kunnen uw wensen voorzien.

vrijwillige veiling Almere

Gratis adviesgesprek

  Huis verkopen

  Ontvang exclusieve adviezen om uw huis te verkopen

  Leer hoe je makkelijk uw huis kunt verkopen met exclusieve tips en inzichten die wij alleen delen met onze nieuwsbrief ontvangers.

   Meer over uw huis verkopen…

   Stappenplan huis verkopen nieuw

   Funda Beoordeling

   9.4

   beoordeling door onze klanten